1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Dodge Charger Daytona će debitovati u novom izdanju filma zvanog „Fast & Furious“
Dodge Charger Daytona će debitovati u novom izdanju filma zvanog „Fast & Furious“
1

Dodge Charger Daytona će debitovati u novom izdanju filma zvanog „Fast & Furious“

156
1
Podelite sa prijateljima:

Američka divizija globalnog Stellantisa će ući u nove vode nakon naredne godine. Korporacija će i dalje zavisiti od vozila divizija Jeep i Ram sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem goriva, ali će gotovo svi ostali modeli biti na struju.

Vest nije dočekana sa velikim oduševljenjem „preko bare“, posebno zato što su tradicionalni američki četvorotočkaši kao što su Dodge Charger i Challenger i dalje izuzetno popularni. Možemo da krivimo stroge članove zakona o emisiji izduvnih gasova, a kako bi naslednici mogli da izgledaju, nagoveštava nam konceptni automobil Dodge Charger Daytona SRT. O njemu smo pisali kada je debitovao pre nekoliko meseci i tu priču možete da pročitate ovde.


Mnogobrojni svetski mediji pišu da će ovaj koncept imati „vatreno krštenje“ u filmu Fast X. Reč je o desetom izdanju popularnog serijala akcionih filmova „The Fast & the Furious“ ili kako je kod nas „stručno“ prevedeo u „Paklene ulice“, a u bioskopima se očekuje od 19. maja naredne godine.

Ova vest i nije toliko iznenađenje kada znamo da je glumac Vin Dizel upravljao baš Chargerom kroz većinu filmova, ali je uglavnom birao onaj klasični model proizveden 1970. godine. Na kratko ga je zamenio modelom zvanim Chevrolet Chevelle iz iste godine pre nego što se vratio brendu po imenu Dodge.

U međuvremenu smo mogli da vidimo i njegova moderna izdanja, posebno nakon što je američki proizvođač vozila ponudio Charger sa motorom Hellcat, i od njega napravio najmoćniju i najbržu serijsku limuzinu na svetu. Ali kako je ovaj koncept na struju, prvi put ćemo videti Dominika Toreta kako vozi električni četvorotočkaš.

Nakon što su novinari „uhvatili“ Charger na snimanju u Los Anđelesu, kontaktirali su tehničkog direktora Krega Libermana i upitali ga za komentar. Liberman je spremio većinu automobila koje smo videli na malim ekranima, a ovaj put je potvrdio da je električni model zaista na snimanju, bez da otkriva previše detalja kakvu ulogu će igrati.

Ne sumnjamo da ćemo opet videti neke smešne, ali veome profesionalno urađene scene i da će Charger Daytona biti u samom centru pažnje.

Sve ćemo zvanično saznati za nekih sedam meseci kada će pretposlednji deo serijala stići u bioskope.

AutoRepublika

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Daytona je pravi superstar! Zasluzio je da ga Holivud angazuje! 🙂