1. Home
  2. Vesti
  3. Debituje nova generacija Honde City na platformi Jazza
Debituje nova generacija Honde City na platformi Jazza
0

Debituje nova generacija Honde City na platformi Jazza

174
0
Podelite sa prijateljima:

Nova RS verzija pruža sportski izgled.

Ovaj model se nalazi na putevima još od ranih osamdesetih, i jedno je od Hondinih „najistrajnijih“ imena. Sada dolazi vreme za novu generaciju, koja će doneti brojne promene, kako spolja tako i unutar vozila. Stajling spoljašnjosti predstavlja suptilnu evoluciju u odnosu na model koji zamenjuje, a neki elekmenti dizajna su preuzeti od Civica, mada je izvorni identitet bez dileme zadržan.

Novi RS trim je za one koji vole nešto više uzbuđenja i sportski izgled. „Ignite“ crvena nijansa je ekskluzivno rezervisana za ovaj model. Počiva na točkovima od 16 cola i dolazi sa sjajno crnom maskom hladnjaka, koja jasno odvaja RS od standardnog modela. Pored toga, City RS dobija spojler na poklopcu prtljažnika, takođe u sjajno crnom finišu, uz LED prednja svetla.

 

Novajlija je značajno porastao u dimenzijama. Honda kaže da je 113 milimetara duži, 53 milimetra širi (4.553 milimetra i 1.748 milimetara). Ujedno, 10 milimetara je niži (1.467 milimetara), dok je međuosovinsko rastojanje skraćeno za 11 milimetara (2.589 milimetara).

Tu su i unapređenja koja nisu vidljiva na prvi pogled. Automobil je bolje izolovan zahvaljujući upotrebi poliuretanske pene i „mesnatijeg“ izolacionog sloja ispod haube, tako da su buka i vibracije znatno ublažene.

Kabina je dobila armaturnu tablu novog dizajna, koja se čini prilično ravnom, sa svim kontrolama tamo gde i treba da budu. Uprkos kraćem međuosovinskom razmaku, čini se da prostora u visini nogu pozadi ima napretek. Zapravo, Honda kaže da je putnički odeljak prostraniji nego ranije, što je rezultat prebacivanja na platformu novog Jazza. Enterijer će biti ponuđen u crnoj boji s opcionim kožom presvučenim sedištima i dvotonskom temom – boja slonovače/crna, uz hromirane ručke vrata i instrument tablu u klavir crnom izdanju.

Ispod haube Cityja počiva turbo trocilindraš, koji obećava maksimalni obrtni moment ekvivalentan atmosferskom 1,8-litarskom motoru, uz bolje performanse u odnosu na 1,5-litarski motor iz prethodne generacije. Mala 1,0-litarska jedinica je povezana sa sedmostepnim CVT-om, koji 120 ks i 173 Nm šalje na prednje točkove.

Peta generacija Honde City u prodaju inicijalno kreće na Tajlandu 24. decembra, nakon javne premijere na 36. Thailand International Motor Expou 2019.

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments