1. Home
  2. Vesti
  3. BMW neće praviti performantnu varijantu Serije 1
BMW neće praviti performantnu varijantu Serije 1
1

BMW neće praviti performantnu varijantu Serije 1

153
1
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Bavarske ne planira da plasira rivala za Mercedes-AMG A45 i Audi RS3. 

Prvi i poslednji performantni model baziran na Seriji 1 bio je 1M Series Coupe. Otada se često govorilo o potencijalnom nasledniku, ali ga nije bilo. Danas je verovatnoća da će takvog automobila biti još i manja kada se sagleda novi pravac koji je BMW zacrtao sa „jedinicom“.

Naime, Serija 1 postaje model sa pogonom samo na prednje točkove, stoga su šanse daleko manje da će M divizija dati svoje „viđenje“ ovog automobila.

Nemačka marka veruje da je performantni hedžbek popularan samo u Evropi, te da van Starog kontinenta nema nekih velikih šansi za uspeh. Kako je M divizija dobila zadatak od matice da je neophodno da se uveća prodaja modela sa „M“ značkom, jasno je da Serija 1 u takvom poduhvatu ne može imati prioritet.

Krunu ponude kada je u pitanju Serija 1 nastaviće da predstavlja M135i xDrive. Ovaj automobil koristi 2,0-litarski turbo četvorocilindarski agregat koji razvija 225 kW i 450 Nm. To mu omogućava da ubrzanje iz mesta do 100 km/h obavi za 4,8 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

AutoRepublika 

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, prednji pogon nije problem za „gospodara prstenova“ i „mečku“ da prave besne verzije u džepnom izdanju …