1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi „super simpa“ heč Chery Wujie Pro je pred nama
Novi „super simpa“ heč Chery Wujie Pro je pred nama
9

Novi „super simpa“ heč Chery Wujie Pro je pred nama

1.35K
9
Podelite sa prijateljima:

Električni mikroautomobili o kom smo pisali u prošlosti, Chery QQ je ušao na tržište pre nekih godinu dana, ali nije izazvao uzbuđenje među kupcima, barem ne u onoj meri u kojoj se proizvođač nadao. Kineski kupci pazare devet do deset hiljada automobila s ovim oznakama i to na mesečnom nivou. Cene im se kreću u rasponu od 5,5 do 8 hiljada američkih dolara, dok se najvećva zvezda kategorije, Wuling Mini EV isporučuje u mesečnom tiražu od 30 – 50 hiljada primeraka.

Svi izneti podaci su prisilili rukovodstvo kompanije da revidira marketinške planove, pa oznaka QQ neće više biti korišćena na novim električnim modelima, čija će gama nastaviti da se širi u doglednoj budućnosti. Prvi presedan je već viđen, pa će tako, prvobitno najavljeni model pod imenom Chery QQ Unbounded Pro, na teren istrčati pod drugim nazivom: Chery Wujie Pro.

Automobil s troja vrata je osetno veći od kukavca (modela QQ), pa je u dužinu porastao za skoro pola metra (sve do 3.402 milimetara), dok je širina uvećana za 184 mm (na 1.680 mm), dok je visina snižena za 87 mm (do 1.550 mm). Između osovina se nalazi 2.160 mm, a umesto minijaturnih felni od 12 inča, instalirane su one prečnika 16 cola. Sva rasveta je u LED tehnologiji.

Putnička kabina može da ponudi četiri sedišta, pa je tako Wujie Pro solidnijeg enterijera i komfornijeg prostora za putnike. Nazad se nalaze prava sedišta s naslonima za glave, ali iza njih je ostalo veoma malo mesta za prtljažnik. Za dodatni novac se može dobiti električni pogon za preklapanje prednjeg, suvozačevog sedišta, iako vozačka fotelja nema takvu mogućnost, već se pokret mora učiniti ručno.

Za razliku od „kukavca“ (QQ) koji je nudio jedan displej za instrumentaciju i muzički sistem, ovde prikazani Chery Wujie Pro pruža dva ekrana. Dijagonala centralne „multimedije“ osetljive na dodir iznosi 10,25 ili 12,9 inča, zavisno od konfiguracije, uz napomenu da postoje brojne mogućnost vezane za internet. Montiran je i sistem kamera za pun nadzor nad zbivanjima u neposrednom okruženju sićušnog četvorotočkaša.

QQ i Wujie Pro su izrađeni na unificiranoj platformi koja služi za sklapanje modela sa zadnjim pogonom, a na zadnjoj strani je upotrebljena kontinualna osovina s oslanjanjem utemeljenim na oprugama. Ovo je učinjeno s ciljem pojednostavljena konstrukcije.

Dve su različite verzije elektroinženjerstva predstavljene i kupci se ovde mogu opredeljivati. Bazični Chery Wujie Pro je pogonjen elektromotorom koji odbacuje 75 konjskih snaga uz 120 Nm obrtnog momenta. Struja se čuva u trakcionoj bateriji kapaciteta od 30,6 kWh. Druga opcija raspolaže motorom snage 95 „konja“, uz 150 Nm. Ovde je kapacitet baterije na nivou od 40,3 kWh.

Deklarisana autonomija u zavisnosti od izabrane alternative, iznosi u rasponu od 301 do 408 kilometara, redom. Za poželjniju verziju su objavljene dinamičke karakteristike, pa tako za ubrzanje do 50 km/h treba 4,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 125 km/h.

S proizvodnjom električnog hečbeka po imenu Chery Wujie Pro se već krenulo, dok će kineski distributeri početi da isporučuju prodata vozila već krajem ovog meseca. Cena nije zanemarljiva, ali nije ni previsoka, naprotiv! Kreće se u rasponu od 11 do 14 hiljada dolara.

AutoRepublika

(1345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Simpa?! Ne, ne, ne!

Matori

+1 ne, ne, ne!

TheStig

Ako je ovo simpa ja sam Alan Delon 😅

moron

Dopada mi se ova forma. Klasična kocka
Ovaj EV je idealan za urbane uslove.

Matija

Kocka je lepsa! 🙂

moron

Ne zezaj 😀
Ova forma je maksimalno praktična u smislu ponude prostora što je za ovu dužinu vozila i namenu idealno.

Matija

Dimenzije su OK ali dizajn je katastrofa! 🙂

moron

Za mene je dizajn sekundaran. Funkcija je primarna.

s mile

saglasan. Vazda govore kako su starije toyote ružne, vala ako dobro služe, i praktične su, meni je lepota sekundarna