1. Home
  2. Industrija
  3. Opoziv za Opel Corsu: Nema upozorenja za pokvaren pokazivač pravca
Opoziv za Opel Corsu: Nema upozorenja za pokvaren pokazivač pravca

Opoziv za Opel Corsu: Nema upozorenja za pokvaren pokazivač pravca

246
2
Podelite sa prijateljima:

Savezna uprava za automobilski saobraćaj (Kraftfahrt-Bundesamt – KBA) naložila je proizvođaču automobila u Nemačkoj da povuče automobile zbog „nedostajućeg upozorenja vozaču u slučaju kvara na pokazivačima pravca”.

Portparol proizvođača automobila rekao je za Auto, Motor und Sport: „Naša stalna interna kontrola kvaliteta pokazala je da u Nemačkoj 20.073 vozila iz serije modela Corsa koja su opremljena farovima ECOLED možda neće upozoriti vozača na kvar na pokazivaču pravca“.

„Do danas, nismo upoznati sa bilo kakvim incidentima koji uključuju materijalnu štetu i/ili lične povrede. Poseta radionici kod ovlašćenog Opelovog servisnog partnera je besplatna za kupca i omogućava ažuriranje dijagnostičkog softvera.“ To traje oko 45 minuta.

Opozivom su obuhvaćeni i modeli s motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i električni modeli. Softverska greška je prisutna kod svih. Rešenje proizvođača uključuje reprogramiranje BSI (centralne kontrolne jedinice).

AutoRepublika

(246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

To je to, kad smeće od PSA elektronike krene odmah da pravi probleme..

moron

Ažuriranje softvera je ipak veoma nizak nivo neprijatnosti za vlasnike u otklanjanju problema.