1. Home
  2. Vesti
  3. Ni Nissan ne želi da odustane od malih automobila u Americi
Ni Nissan ne želi da odustane od malih automobila u Americi
0

Ni Nissan ne želi da odustane od malih automobila u Americi

174
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko dana smo vam preneli vest da Kia nema u planu da eliminiše kategoriju malih gradskih automobila iz svoje palete na američkom tržištu. Model Rio će nastaviti da se prodaje minimalno još nekoliko godina iako ista sudbina neće zadesiti mehaničnog blizanca, model Hyundai Accent. To znači da će američki kupci moći da biraju između dva modela, od čega je Rio jedan od njih, a drugi je onaj kome ćemo posvetiti pažnju u ovoj priči.

To je Nissan Versa ili kako je poznat pod imenom Almera u ostatku sveta. Sadašnja generacija je debitovala 2019. godine, a protekle godine 60.913 Jenkija se odlučilo da potroši novac na njega. Kada je u prodaji već tri godine, to nam govori da je vreme za prve promene i baš takav model je ispred nas.


Novitet se zapravo nije izmenio u većoj meri, ali nam ipak donosi dovoljno osveženje da primetimo razliku. Štaviše, mnogi će reći da maska hladnjaka i farovi previše liče na Mitsubishi Mirage / Space Star, mada nismo baš sigurni zašto bi neko kopirao baš taj model kada znamo da važi za verovatno najgori novi četvorotočkaš na američkom tlu. Minimalno osveženje možemo da vidimo i u zadnjem delu sa ciljem da se približi većim Nissanima, kao što su Sentra, Altima i Maxima.

Enterijer će ponovo biti dostupan u tri paketa opreme. Oni nose značke S, SV i SR. Čak i u baznom izdanju Versa se može pohvaliti sa 8,0-inčnim monitorom, bežičnim punjačem za mobilni telefon, klimom, prozorima i vratima na dugme, povezivanjem na mobilni telefon preko interfejsa Apple CarPlay i Android Auto i s još mnogo toga.

Za sve one koji se odluče za SV i SR, Nissan nudi i bogat izbor bezbednosne opreme i vidu elektronike koja vas upozorava na potencijalnu opasnost, a zatim i aktivira sigurnosne mere. Jedina stilska razlika između tri konfiguracije je u vidu hromiranog branika i 17-inčnih felni na SR-u.

Japanski proizvođač vozila će ponuditi samo jedan motor i to provereni 1,6-litarski benzinac koji razvija 122 konjske snage i maksimalnih 154 Nm obrtnog momenta. Bazni S se nudi sa petostepenim manuelnim menjačem dok je CVT njegova opcija i standardan je na SV-u i SR-u.

Još uvek nam nije poznato kolika će njegova cena biti, a spomenućemo da je prethodnik koštao 20.085 dolara, pa ne treba očekivati neki veliki rast. Čak i ako do toga dođe, Versa će nastaviti da bude jedan od najpristupačnijih novih modela na američkom tržištu.

Proteklih godina većinski deo prodaje ovog automobila je odlazio u flotne svrhe i ne sumnjamo da su i njegovi dani odbrojani. Samo što se neće desiti jednako rano kao kod konkurencije već ćemo moći da „uživamo“ Versu još barem tri ili četiri godine.

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments