1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaja grupacije BMW blago dehidrirana u trećem tromesečju
Prodaja grupacije BMW blago dehidrirana u trećem tromesečju
2

Prodaja grupacije BMW blago dehidrirana u trećem tromesečju

132
2
Podelite sa prijateljima:

BMW je prodao skoro jednak broj automobila u trećem kvartalu tekuće godine, kao što je to učinio u istom vremenskom periodu iz 2021. Sama konstrukcija rečenice kojom se objavljuju poslovni rezultati u nedavno završenom tromesečju, sugerišu odsustvo zabrinutosti rukovodećeg kadra bavarskog giganta, posebno usled spoznaje o pokretanju rata u Ukrajini i nestašica glavnih komponenti, što se posebno odrazilo na prvo polugođe 2022. godine. Nemci su s ovom objavom u javnost izašli ranije jutros.

Prodajni rezultati grupacije su dakle lošiji za svega 0,9%, što će reći da je u ovoj četvrtini godine ka kupcima otpremljeno 587.795 vozila. Ovo je blaži pad u odnosu na onaj koji je indeksiran u ranijim kvartalima, kada su mere izolacije usled novog talasa širenja zaraze koronom registrovani u Kini, i nakon žestokog deficita mikroprocesora koji je pogodio i minhenskog proizvođača.

Posebno dobro je BMW prošao u Kini gde je zabeležen rast tražnje od 5,7%, baš kao i u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je prirast bio na nivou od 3,8%. S druge strane, u Evropi je zabeležen pad popularnosti vozila ove grupacije, i to za ozbiljnih 11%. Naravno, sve cifre se tiču plasmana u trećem tromesečju 2022. godine.

U međuvremenu da naglasimo da je u prvih devet meseci aktuelne godine, zabaeležen je pad realizacije u iznosu od  9,5%, pa je tako bavarska grupacija isporučila 1,75 miliona vozila. Ovom prilikom su Bavarci ponovo istakli da prognoziraju samo blag pad prodaje u odnosu na 2021, kada se budu svodili računi za celu tekuću godinu.

AutoRepublika

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Broj prodatih vozila je jedna prica, mnogo vaznija informacija jeste da VW, Daimler i BMW imaju vecu zaradu nego prosle godine. Koriste opstu paniku za lov u mutnom sa povecanjem cena.

moron

Svi proizvodjači danas love u mutnom. Kako drugačije objasniti rast prihoda od prodaje i profita uz smanjeni obim prodaje.