1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche povećao udeo u Rimcu na 15,5%
Porsche povećao udeo u Rimcu na 15,5%
0

Porsche povećao udeo u Rimcu na 15,5%

290
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka i hrvatska kompanija nastavljaju sa saradnjom. 

Pres služba Porschea danas je zvanično potvrdila da je proizvođač iz Štutgarta uvećao svoj udeo u kompaniji Rimac. Podsećamo, nemačka marka kupila je 10% udela u junu prošle godine.

Ipak, sada se govori o znatno širem polju sarađivanja. Naime, Porsche navodi da će se zajednički raditi na razvoju komponenti za električne automobile.

Nemački brend posebno ističe da je Rimac kompanija sa blistavom perspektivom, spominjući pre svega njihov novi električni superautomobil C_Two. Ovaj model raspolaže sa gotovo 2.000 ks, što mu omogućava maksimalnu brzinu od čak 412 km/h!

Osnivač i šef Rimca, Mate Rimac, izjavio je da je saradnja sa Porscheom jedno od velikih dostignuća hrvatske kompanije. Mate je potvrdio da je partnerstvo sa nemačkim proizvođačem tek na početku, ali da već imaju ideje koje će uskoro pretočiti u stvarnost.

Sa ovim uvećavanjem udela u Rimcu jasno je da je Porsche opredeljen za potpuno električnu budućnost. Nakon što je nedavno predstavljen dugoočekivani Taycan, sada dobijamo još jednu vest u vezi sa električnim automobilima.

Porsche nema neophodno znanje u stvaranju električnih vozila, te će se očigledno u budućnosti u određenoj meri osloniti i na Rimčevu struku.

AutoRepublika

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments