1. Home
  2. Prezentacije
  3. Jeep predstavio sedam novih konceptnih modela u jednom danu
Jeep predstavio sedam novih konceptnih modela u jednom danu
1

Jeep predstavio sedam novih konceptnih modela u jednom danu

245
1
Podelite sa prijateljima:

Gradić Mob unutar američke savezne države Jute verovatno nije ni na čijoj mapi kao mesto koje se obavezno mora posetiti, osim ako ste ljubitelj terenske vožnje. Turisti kažu da okolni pustinjski deo deluje kao onaj gde možete očekivati Džona Vejna da se pojavi na konju, ali takođe ima još jednu važnu svrhu. Idealan je za ljubitelje takozvane „off-road“ vožnje, pošto ne samo što donosi prelepu prirodu, već nudi i divlje puteve koji su izazov za svakog vlasnika sa vozilom sa pogonom na sva četiri točka.

Mob je toliko popularan da Jeep svake godine organizuje skup nazvan Moab Jeep Safari u trajanju od devet dana.

Iako skup nosi ime po ovom američkom brendu, zapravo su dobrodošli vlasnici i ostalih vozila, a svake godine Jeep iskoristi priliku da debituje s velikim brojem koncepata. Većina njih nikada ne uđe u serijsku proizvodnju, ali opet predstave modifikacije koje kasnije budu dostupne za zasebnu kupovinu preko Jeepovog brenda Mopar. I ove godine smo ih videli čak sedam…

Onaj koji privlači najviše pažnje nosi ime Magneto i zapravo je modifikovana verzija istoimenog koncepta iz prošle godine. Razvija impresivnih 625 konjskih snaga iz električnog motora i Jeep obećava ubrzanje od nule do 100 km/h za manje od dve sekunde.

I neverovatno za jedan model na struju, ali pruža i šestostepeni manuelni menjač. Impresivne brojke za terenac na točkovima većim od 40 inča, zar ne? Da bi oslobodio prostor za baterije, međuosovinsko rastojanje je produženo za oko 30 centimetara.

Novi Grand Cherokee se upravo probio u deset najprodavanijih vozila na američkom tržištu, a oznaka 4xe znači da je reč o plug-in hibridu. Grand Cherokee je tek drugi Jeepov model sa takvom tehnologijom i pokreće ga 2,0-litarski turbobenzinac u kombinaciji sa dva električna motora. Model iz Moba nije preterano modifikovan i većinu onoga što vidimo na njemu možemo očekivati u serijskoj proizvodnji sa izuzetkom pneumatika.


Kao što nam je poznato, Jeep je napravio ime za sebe tokom Drugog svetskog rata, a koncept pod imenom 1941 nas vraća u takva vremena – barem po pitanju stila. Dostupan je u vojnoj zelenoj boji sa kodnim vojnim oznaka na haubi.

Paket opreme Rubicon ove godine slavi dvadeset godina postojanja i u tu čast stiže Wrangler Rubicon 392. Kao što mu ime kaže, motor je zapremine 392 kubna inča ili 6,4 litara, a snaga je zaokružena na 475 „konja“. Tu su i dva primerka modela Gladiator, od čega jedan pokreće turbodizel, a drugi benzinski V6 motor zapremine 3,6 litara. Oba stižu sa dugačkom listom modifikacija za one koji bi da se bave ekstremnom terenskom vožnjom i svi delovi će biti dostupni za posebnu narudžbu.

Skup inače startuje u subotu, a očekuje se preko dve hiljade vozača iz celog sveta.

AutoRepublika

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Niko kao Dzip! Stelantis moze da bude presrecan sto u svom sastavu ima ovu marku! Treca slika odozgo – pozadi na desnoj strani vozila nalazi se nesto cetvrtasto narandzaste boje – da to nije rezervna baterija umesto rezervnog kanistera? 🙂 🙂 🙂