1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen je još jedan ažurirani Volkswagen Polo: sada onaj koji je jednostavniji
Predstavljen je još jedan ažurirani Volkswagen Polo: sada onaj koji je jednostavniji
1

Predstavljen je još jedan ažurirani Volkswagen Polo: sada onaj koji je jednostavniji

820
1
Podelite sa prijateljima:

Aktulena generacija Volkswagena Polo za stari kontinent je ažurirana prošlog proleća, ali je model za Južnu Ameriku modernizovan tek sada. Za ovu regiju, kompakt se proizvodi u Brazilu i tamo je održana premijera restilizovane verzije.

Podsetimo, kao i evropski model, južnoamerički Polo je izgrađen na platformi MQB-A0, dok je hečbek brazilske proizvodnje lošiji od svog brata u pogledu bezbednosnih sistema. Spolja, automobili pre restajlinga malo su se razlikovali jedni od drugih, ali sada se model iz Brazila udaljio od „evropskog“ dizajna.

Tako je i južnoamerički VW Polo dobio nove farove: oblika su skoro kao kod evropskog modela, ali u donjem delu nema duplih diodnih traka, a sama optika je jednostavnija, iako je sada LED već „u bazi“.

Prednji branik i rešetka su takođe u stilu hečbeka za Evropu, ali „Brazilac“ nema odvojena svetla za maglu, osim toga, nije dobio svetleću liniju koja povezuje farove. Posle restilizovanja, zadnja svetla evropskog Pola imaju dodatne delove koji lebde na vratima prtljažnika, dok su svetla „brazilskog” istog formata (ali je i punjenje zamenjeno).

Ali u Brazilu je za model obezbeđen i „crni“ dizajnerski paket (kućišta spoljašnjih retrovizora, točkovi i spojler su napravljeni u ovoj boji).

Unutar brazilskog Pola – novi volan i ručica menjača, unapređena prednja sedišta, bežično punjenje za pametni telefon i kontrolna jedinica „klime“ osetljiva na dodir (klima je u baznoj opremi). Pored toga, završni materijali su postali drugačiji.

Kao i ranije, „jednostavne“ konfiguracije imaju uređaje „nacrtane“ na ekranu od 8 inča, skuplje verzije imaju ekran od 10,25 inča. Lista standardne opreme južnoameričkog heča takođe uključuje četiri vazdušna jastuka i sistem za automatsko kočenje, dok Volkswagen Polo u najvišem paketu opreme ima multimedijalni sistem sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir, tempomat i kameru za vožnju unazad.

Evropski Polo, na primer, ima optiku matrix, panoramski krov, prilagodljivo „krstarenje“ i sistem zadržavanja trake, a ima i više „vazdušnih jastuka“ (uključujući centralni vazdušni jastuk).

Paleta motora našeg Pola je smanjena nakon restilizacije, a revidirana je i linija brazilskog modela. Tako je još u februaru odbačen četvorocilindrični atmosferac 1.6 MSI, koji je proizvodio 110 konjskih snaga na benzin i 120 „konja“ na etanol uobičajen u Brazilu. Ažurirani hečbek se nudi Brazilcima sa trocilindričnim atmosferskim motorom 1.0 MPI i turbo motorom 1.0 TSI.

Štaviše, ako se snaga osnovnog motora nije promenila (maksimalno 84 „grla“), onda je „turbo motor“ postao slabiji – sada 109/116 „konja“. (benzin/etanol, bio je 116/128 „konja“). Jednolitarski atmosferac kombinuje se isključivo sa manuelnim menjačem, turbo motor se i dalje može upariti sa klasičnim šestostepenim automatikom. Kasnije će se standardnom Polu u Južnoj Americi pridružiti i sportski heč GTS sa turbo četvorocilindrašem 1.4 TSI od 150 konjskih snaga.

Za restilizovan Polo u Brazilu traže od 16.000 – 21.000 dolara. Zatim bi trebalo ažurirati povezanu lokalnu limuzinu Volkswagen Virtus – spolja će izgledati isto kao istoimeni indijski model. Inače, ponegde se osvežena limuzina s četvoro vrata prodaje kao VW Polo Sedan.

U međuvremenu, Volkswagen Brazil će sledeće godine predstaviti hečbek Polo Track, pristupačniji model koji će biti novi ulazni model u gami.

AutoRepublika

(820)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovo sa uvođenjem taktilnih komandi klimatizaciju im je baš unapređenje, al’ do moga …

P.S. pomenuti 1,6 MSI je bio „poznatiji“ kao 1,6 MPI.