1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Austral na matičnom tržištu sa početnom cenom od 33.400 evra
Renault Austral na matičnom tržištu sa početnom cenom od 33.400 evra
8

Renault Austral na matičnom tržištu sa početnom cenom od 33.400 evra

6.11K
8
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka potvrdila je cena za svoj novi SUV na domaćem terenu. 

Cene automobila su otišle „u nebo“, pa ni ova vest za Austral, koji je naslednik Kadjara, nije ništa preterano čudno. No, hajde da pogledamo šta ovaj franački SUV nudi sa uvodnom varijantom?

Za početak, Austral se u potpunosti odrekao „prljavih“ dizel motora i kladi se na elektrifikaciju. Da li će mu se ovaj rizik isplatiti, pokazaće samo vreme. U skladu sa tim je početna verzija dobila 1,2-litarski benzinski trocilindraš uparen sa sistemom blagog hibrida, a vozaču je ukupno na raspolaganju 130 ks.

Za ovakav Austral u Francuskoj je neophodno izdvojiti 33.400 evra, što je daleko viša cifra u odnosu na odlazeći Kadjar. Austral Equilibre, kako glasi zvanični naziv pomenutog varijeteta, poseduje LED svetla, pomoć za parkiranje unazad, centralni displej od 9 inča, digitalnu instrumentalnu tablu od 12,3 cola, hromiranu masku hladnjaka…

U ponudi je i snažniji četvorocilindarski benzinac poznatiji pod oznakom 1,3 TCe koji nudi 160 ks. Za Austral sa takvim agregatom neophodno je izdvojiti najmanje 37.400 evra.

Dalje, Renault je ponudio i klasični hibrid. E-Tec hibridni sistem kod Australa nosi cenu od čak 39.900 evra (i to u slabijoj verziji sa 160 ks, dok je za model sa 200 ks potrebno doplatiti svega 800 evra).

Najskuplje i ujedno najprestižnije izdanje najnovijeg SUV modela u Renaultovom portfoliju nosi oznaku Iconic Espirit Alpine. Za hibridnu verziju od 200 „grla“ neophodno je platiti 44.900 evra!

AutoRepublika 

(6106)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Cene su dobro odmerene. Čak je ovo i jeftino za današnje ludilo.

Jer,u FR „zastareli“ pežo 3008 sa baznim 1,2 motorom od 130 ks ima cene u rasponu od 31.850 do 40.160. O čemu više da prićamo ?

Ostali motori im nisu uporedivi, ali generalno, kada pogledam novije cene za pežo, smrznem se. To što je pežo uradio sa cenama, nije niko …

Balkanboj

Pre neki dan pođoh do Reno salona u mom selu. Informativno, da vidim šta bi moglo za lepšu polovinu kao nov službeni (npr Megane gran coupe).
Nemaju nijedan Reno u salonu, doći će im 6 – 7 Captura 1.3tce po ceni od samo 26k. Doduše u full opremi. Trenutno imaju samo Dacie, i Sandero Stepway im je na popustu te košta 19k eura.
19k za Daciu!!

Milan Grozdanović

Kod nas ima u salonima Reno Megan GC 1.3 TCe sa 140 konja za 19.5 k evra

Balkanboj

Ima, ali nema u Cg.
Nije zanimljiv Montenegrinima, previše je običan. Captur i Conquest idu kao alva, žene pomoraca žele samo takve automobile. Isključivo u full opremi.

Milan Grozdanović

Ne zna se ko je veći ekonomski tigar 🤣

Renault Terminator

Čardak đubar.

moron

Ima li negde link do bližih specifikacija za ove motore ? Jer, ovo što ovde piše o ponudi motora, oko ulaznog motora se „ne gadja“ sa sajtom Reona za Nemačku: „Renault Austral Mild Hybrid 140, Benzin, 103 kW: Gesamtverbrauch (l/100 km): niedrig: 7,4; mittel: 5,8; hoch: 5,3; Höchstwert: 6,7; kombiniert: 6,2; CO2-Emissionen kombiniert (g/km): 139 (Werte nach WLTP)*.“ Nesporan je meni novi 3-cilindrični 1,2 MHEV koji se u ovom tekstu pominje, ali, kao da Reno za Austral za Nemačku za bazni koristi stari 1,3 T MHEV na 12V (koji koristi i QQ ). Malo je neobično da se za QQ… Pročitaj više »

BB

Tebi nikad nijedan podatak nije dovoljan 😜🤣😂