1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. AR detektiv: Toyota Corolla Cross dobila cene u Nemačkoj
AR detektiv: Toyota Corolla Cross dobila cene u Nemačkoj

AR detektiv: Toyota Corolla Cross dobila cene u Nemačkoj

2.97K
22
Podelite sa prijateljima:

O novom krosoveru, o modelu Toyote, pod nazivom Corolla Cross smo već nedavno pisali na AutoRepublici, kada smo naveli i cene u Americi, gde je taj model za sada dostupan samo sa 2,0-litarskim atmosferskim benzincem, koji razvija 169 konjskih snaga, uparen s menjačem CVT i u  izdanju AWD, dok se po ranijim najavama hibridina verzija na tom tržištu očekuje na jesen ove godine.

Potsećanja radi, Corolla Cross je duga 4.460 milimetara, široka je 1.825 mm, visoka 1.620 mm, sa rastojanjem među osovinama od 2.640 mm.

Hibridna verzija se u međuvremenu već pojavila u ponudi na pojedinim tržištima u Evropi. Između ostalog, u Švajcarskoj i Nemačkoj, a verujemo da će uskoro i u ostatku Evrope.

U pitanju je unapređeni hibridni sklop koji kombinuje motor SUS od 2 litra maksimalne snage 112 kW i elektromotor snage 83 kW, dok je ukupna sinergijska moć ovog pogonskog sklopa deklarisana na nivou od 144 kW ili 196 „konjskih snaga“.

Taj unapeđeni motor je inače dostupan i za Corollu iz modelne godine 2023, zajedno sa unapređenim hibridnim sklopom na bazi SUS-a od 1,8 litara, o čemu je AutoRepublika takođe već pisala.

Navedeni motor u Corolli Cross može da se dobije u varijanti pogona samo na prednje ili na sve točkove, a omogućava maksimalnu brzinu od 180 km/h, uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,5 do 7,6 sekundi. Masa praznog vozila se kreće u rasponu 1.500 do 1.545 kilograma, dok je deklarisana kombinovana potrošnja 5,4 do 5,6 litara na prevaljenih stotinu kilometara (u skladu s protokolom WLTP), uz emisiju CO 2 u intervalu od 122 do 127 grama CO2 po pređenom kilometru.

Po podacima sa sajta Toyote za Nemačku, prtljažnik nudi deklarisanu zapreminu od 394 litra (u obe varijante pogona), dok klirens iznosi 160 milimetara.

Neki će zlobnik možda reći da Yaris Cross (dug 4.180 mm) ima malo veću deklarisanu zapreminu prljažnika u 2WD varijanti, a i nešto veći klirens. Ali, svakako je klasa ispod, pa i cenom (a i brojem cilindara).

I za kraj cene u Nemačkoj, gde su dostupna samo dva paketa opreme (dok su u Švajcarskoj raspoloživa tri paketa dodatne opreme), a koje cene se za varijantu 2WD kreću u rasponu 38.600 do 43.200 evra, dok su u izdanju AWD cene više za po 2.000 evra (40.600 i 45.200). Sam sadržaj opreme po paketima ovom prilikom nećemo navoditi.

Ako vam ove cene za Nemačku možda deluju suviše visoko, sačekajte cene za Srbiju. Verujemo da nas naš uvoznik ni ovaj put neće izneveriti.

AutoRepublika

(2973)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

22 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Gledam sad ovaj C02… 122 do 127 gr pokm, pa pronađem negdje za moj Berlingo da to iznosi 113 gr, a onaj novi 141 gr. Bem ti napredak gdje se izgubi?

A ova Toyota ima smiješno mali prtljažnik i klirebs za ovu klasu… Opet napredak…

moron

Verovatno ti je tih 114 grama CO2 po NEDC protokolu.

BB

Ili su znali da ću ja da ga vozim? 😜🤣😂

BB

https://www.cars-data.com/en/citroen-berlingo/co2-emissions
Evo neka druga stranica, ovdje su vrijednosti više, ali ovaj benzinac je u rangu ovog hibrida Toyotinog, pa ga ukinuše jer previše emisije ima.. ovo mora biti po WLTP ( jel’se tako zove?)

moron

Ni na ovom drugom linku ti šanse nema da su u pitanju WLTP vrednosti, jer Berlingo benzinac sa 110 ks nikako ne može da ima 124 grama CO2 po WLTP. To je NEDC.
Sad pogedah i npr. sadašnji Pežo Rifter 1,2 T po WLTP ima emisiju 156 grama CO2.

BB

Ma jeli ti to zastupaš WLTP kao advokat? 😜🤣

J4ZZ3R

Šta WLTP, Volkswagen bato 🙂

Tradicija

Ovo je moj sledeći automobil kad mi istekne garancija na trenutnom RAV4.

moron

Sada je garancija do 10 godina i do 185 hiljada km 😊

Čestitke za sledeći izbor !

Tradicija

Znam imam garanciju do 2026 ili još 60 hiljada km.Hvala

J4ZZ3R

Neki ce zlobnik mozda savetovati da se kupi novi US HRV, ali onda kad se pogleda taj HRV i opet ova Corolla Krst shvatis da su oba ruzna da ruznija ne mogu biti…

moron

Šteta je što će pojava Corolle Cross dovesti do ukidanja obične karavanske Corolle u varijanti sa klirensom koji je uvećan za 20 mm ( tj. na 155 mm ), odnosno, Corolle Touring Sports TREK. Sećam se da je ta varijanta, kada se kod nas pojavila, koštala „plus“ 2.200 evra na SOL opremu. Konfigurator za Srbiju je i sada „izbacuje“ ( sa cenom 34.990 za 2,0 hibrid ), ali, mislim da je to u pitanju neažuriranost konfiguratora, jer je nema u PDF cenovniku za Srbiju. A čak nam je i PDF cenovnik zastareo, jer su za Corollu i dalje date samo… Pročitaj više »

moron

Oko gore navedene zapremine gepeka od navodno samo 394 litra i u 2WD varijanti, može biti u pitanju i greška konfiguraora na DE, ali, konfigurator tako izbacuje, ista vrednost i za 2WD i 4WD. Sa druge strane, Toyota Yaris Cross, kada je u 4WD varijanti, nema deo prtljažnika ispod, već samo iznad i on je tada deklarisan sa 320 litara (a kod 2WD je 397 litara ukupno i to baš zbog postojanja i donjeg dela prtljažnika zapremine 77 litara). A kada se pogleda cenovnik za Corollu Cross, sa specifikacijama, ne piše 394 litra kao u konfiguratoru, već piše niži paket… Pročitaj više »

BB

Pričao sa čovekom koji je išao gledati da je kupi (manji od mene dosta), veli: Ma tijesno, maleno, nije to to – odustao…

moron

Moraću naći vremena da odem da je vidim.
Jedan prijatelj išao i na testnu vožnju i nije se oduševio nivoom buke.

Iznogud Časni

Ne podnosim dizajn a pogotovo ne materijale koji su novijim toyotama. Bijah u salonu neki dan, no ovo čudo ne vidjeh.

moron

Sklonili je kada su čuli da ti dolaziš jer znaju da si osetljiv na te materijalale 😃

Iznogud Časni

100% 🙂

BB

😂

DUDE

Cena u EU/Srbiji – najjeftinija 38.600 EUR.
Cena u Qatar – 95.000 QAR iliti 24.300 EUR.
https://qatarsale.com/en/product/toyota_corolla_cross_hybrid_white_suv_automatic_2023-87098

Jedan te isti auto. Pa ti vidi.
Ista je prica i za Camry.

moron

Mora postojati neko objašnjenje za to.

TheStig

Objašnjenje su carine, porezi, drugi troškovi i jačine valute i standarda određene zemlje.