1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Tesla omogućava besplatnu dopunu baterija kako bi povećao prodaju krajem godine
Tesla omogućava besplatnu dopunu baterija kako bi povećao prodaju krajem godine

Tesla omogućava besplatnu dopunu baterija kako bi povećao prodaju krajem godine

425
0
Podelite sa prijateljima:

Kraj godine donosi vetar promena za kupce Tesle, koji ne samo da ne moraju da čekaju na nove automobile kao ranije, već mogu da dobiju i neke podsticaje.

U SAD, kupci koji kupe novi Model 3 ili Model Y i preuzmu ih do kraja decembra 2022. mogu dobiti popust od 3.750 dolara. Promocija ne uključuje Model S i Model X.

Prema Electreku, kupci Tesle izveštavaju da kompanija pokušava da poveća prodaju električnih vozila pre kraja godine dodajući i do 10.000 besplatnih milja (16.000 km) za superpunjenje svim svojim modelima. Sličan podsticaj se navodno primenjuje i na nekim drugim tržištima (do 10.000 milja ili 10.000 km, u zavisnosti od zemlje).

Postoje neki dodatni uslovi za dobijanje podsticaja, kako se navodi u izvoru. Ti uslovi su sledeći:

  • važi samo za nova vozila,
  • besplatno punjenje mora se iskoristiti u roku od dve godine od datuma isporuke,
  • besplatno punjenje je neprenosivo,
  • može se složiti sa drugim podsticajima/prilagođavanjima osim ako nije navedeno.

Vrednost besplatnog paketa Supercharging zavisi od cene električne energije/potrošnje energije, ali generalno može da vredi nekoliko stotina dolara.

Što se tiče SAD, nedavni potezi Tesle ukazuju na to da bi kompanija sada mogla imati veću ponudu od potražnje. Pretpostavlja se da je ovo privremeni efekat Zakona o smanjenju inflacije (IRA), koji vraća Teslinu podobnost za federalni poreski kredit od 7.500 dolara 1. januara 2023. – nakon nekoliko godina otkako je kompanija izgubila pristup podsticaju.

To je zato što bi kupci koji odlažu kupovinu mogli dobiti novi Teslin automobil za efektivno 7.500 dolara jeftinije (pod pretpostavkom da se cene ne promene). U međuvremenu, to usporava prodaju Tesle u četvrtom kvartalu, dok bi kompanija želela da isporuči snažan kvartalni rezultat.

Situacija bi trebalo da postane mnogo jasnija početkom naredne godine. Videćemo kako će podobnost federalnog poreskog kredita od 7.500 dolara promeniti potražnju za Modelom 3/Y i da li će Tesla promeniti njihove cene. Proizvodnja se povećava u SAD, tako da bi podsticaj mogao biti veoma važan za kompaniju.

AutoRepublika

(425)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments