1. Home
  2. Glas Republike
  3. Pažnja: Nova prevara u prodaji automobila preko oglasa!
Pažnja: Nova prevara u prodaji automobila preko oglasa!

Pažnja: Nova prevara u prodaji automobila preko oglasa!

47.31K
18
Podelite sa prijateljima:

S obzirom na činjenicu da je na sajtu AutoRepublike već bilo reči o prevarama pri kupovini automobila, nažalost verujemo da je vreme da navedenu temu obogatimo jednom svežom pričom, onom koju smo čuli zahvaljujući prisustvu u grupi automobilskih zaljubljenika zvanoj „Oldtajmer berza“ na društvenoj mreži Facebook. 

Naime, glavni junak ove priče je Renault Alpine V6 GT iz 1988.godine. Automobil je oglašen na domaćem sajtu „Polovni automobili“ i vlasnik je sasvim slučajno otkrio da se njegov automobil oglašava i na sajtu „Autoscout24“. Doduše, ne pod istim imenom prodavca, ali uz navedenu cenu koja je dvostruko niža od one koja se traži za najjeftiniji primerak na stranim oglasima, ne bi li se upecao lakoverni i lakomi kupac.

Po rečima pravog prodavca, njemu se telefonom javio izvesni Ivan, navodno iz Smedereva, i pod izgovorom da traži automobil za kupca  u Nemačkoj zahtevao je detaljne slike automobila. Spolja i iznutra. Video snimke takođe, kao i broj šasije, saobraćajnu dozvolu.

Na sajtu Autoscout24 se navodi da vlasnik živi u Austriji a da se automobil nalazi u Pirotu.  Originalni vlasnik je preko prijatelja koji živi u inostranstvu a pretvarajući se da je zainteresovan došao do podataka o svom automobilu koji se tako prodaje.

On mu je rekao da se automobil nalazi u Srbiji i da bi on mogao da mu odveze čuveni automobil ako mu se unapred uplati 1.500 evra na njegov račun. Ko zna koliko je njih palo na tu „foru“ i na taj način ostalo bez para.

U prilogu su slike automobila (skinute sa sajta Polovni automobili), slike automobila u dvorištu vlasnika i ss portals Autoscout24 te prepiska sa lažnim prodavcem i broj računa koji je poslat prijatelju da se uplati avans.

Ovo pišemo zbog svakog ko ima automobil na prodaju kako ne bi došao u situaciju da ga neki prevarant iskoristi, i da na osnovu toga uzima novac od naivnih ljudi. U svoj toj situaciji vlasnik može doći u poziciju da pred sudom bude prinuđen dokazuje nevinost, i da nije saučesnik u prevari.

AutoRepublika

(47313)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

18 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

plaćanje može da bude samo solarno, pare na sunce 😉

ali prevaranti žive od lakovernih pojedinaca, bilo i biće

Balkanboj

Verujem da u inostranstvu polovni automobil treba kupiti isključivo od firme, pravnog lica. Tad i postoji neka zaštita.

A ovo sa upola menjom cenom, pa iz vazduha se vidi da je prevara u pitanju. I moj kolega tako kupio brod jedared. I ostao bez para.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Balkanboj
Milojko

S e prevare ze xasnivaku na phlepnosti i alavosti prevarenog,jer ne razmislja kako ce biti prevaren,vec koliko je dobar u kombimaciji.Licno ne znam nikoga ko bi dao pare unapred nekom.

BB

Tako i miš razmišlja kad vidi sir u mišolovci 😉

BB

Ja sam kontao da će i policiju uključiti pa da se malo zezaju dok prevaranta ne lociraju i naprave igranku na leđima…

Iznogud Časni

Bas

Iznogud Časni

Aaaaaa…živi u Austriji, voli Reno..hehe…tehnički, lik je pokušao prevaru, tek prevarena osoba ima pravo da ganja dalje, ovo se može samo kao opomena policiji poslati a oni onda vrše nadzor dalje, tako bi nekako logično bilo ..

BB

Nije valjda da sujmaš na našeg kolegu ?

Iznogud Časni

Ti odmah na negativno, cccc. 😹

Renault Terminator

A ko će drugi nego mi Srbi..u Austriji najveći kriminalci i prevaranti su naši ljudi,Srbi.Čečeni,Turci,Albanci,Afganistanci..svi zajedno nisu našim prevarantima i lopovima ni do opanaka što bi rekli stari ljudi.
Ja sa našima ovde samo na prasetinu i jagnjetinu,nikakvi poslovi,nikakve zajebancije.

Yankee

Nisam te jos odvikao od crvenog mesa?

Renault Terminator

Znaš kako kažu malo stariji ljudi…stari konj se u galop ne tjera,e tako ti je i samnom..samo za razliku od mene štetočine😁…konj je plemenita životinja.

Renault Terminator

Juče u Beču..ali bilo je širom Austrije.Iz Austrije s ljubavlju..ustaje narod protiv poskupljenja struje,gasa,namirnica,inflacije…a zima još nije ni počela.A Car Putin u Kremlju hoda u boksericama i gricka pistaće😎.
https://youtu.be/5EqLqoOankU

Izmenjeno 1 godina pre od strane Renault Terminator
Merkurac

A ti lepo pohitaj u Rusiju, da se ugreješ. Kada je tako loše u EU.

Renault Terminator

Ta opcija uopšte nije isključena i prije ću u Rusiju ili Bijelorusiju nego u Srbiju ako će ti biti lakše😎.

srpca

pa meni sa kupujem prodajem skidaju slike i postavljaju na ibey a nisu ni kupili jos od mene pa ako prodje fora prodje ali nemozes sve da vidis na vreme

Laki

Evo trčim da uplatim.

Mile

Redovna pojava ako prodajete bilo šta u zemljama bliskog istoka. Za auto će na 10 kupaca ili prodavaca doći jedan prevarant a za sitne stvari tipa mobilni telefon može da bude i svaki drugi prevarant.