1. Home
  2. Vesti
  3. Stiže klon Toyote Yaris Cross sa znakom Lexusa
Stiže klon Toyote Yaris Cross sa znakom Lexusa
7

Stiže klon Toyote Yaris Cross sa znakom Lexusa

241
7
Podelite sa prijateljima:

Novi mališan Toyotine luksuzne marke stiže sledećeg juna. Kompaktniji od UX-a, potiče od Yarisa Cross, ali će biti šik i luksuzniji. Mi smo još prošle godine pisali o tim najavama, o čemu možete da pročitate ovde i ovde.

Ovo je apsolutna novina za Lexus, koji je od svog osnivanja 1989. godine posvećen proizvodnji vrhunskih automobila. Trend i buduće projekcije tržišta sugerisale su uključivanje manjeg i jeftinijeg modela UX, ali uvek sa velikim točkovima. Kompaktni gradski automobili sa povišenim klirensom su zapravo najtraženiji tip automobila od strane vozača. Novitet bi se mogao nazvati LBX ili jednostavnije BX.

Na nivou mehanike, mali Lexus počivaće na istoj platformi GA-B kao i Toyota Yaris Cross. To znači da će se ispod haube nalaziti trocilindrični benzinac zapremine 1,5 litara sa potpuno hibridnom tehnologijom i kombinovanom snagom, između termičkog i električnog motora, od 116 konjskih snaga.

Još nije sigurno, ali je velika verovatnoća da će automobil, čiji je dolazak u salone zakazan za jun 2023. po cenama od oko 35.000 evra, biti u ponudi i sa pogonom na sve točkove, bez izmena u pogledu motora, ali sa dodatkom strujne jedinice spojene na zadnju osovinu.

U poređenju rođakom iz Toyote, novi Lexus LBX će moći da računa na luksuznije završne nivoe i više šik detalja. Takođe će imati multimedijalni sistem sa namenskim funkcijama i grafikom.

Što se tiče estetike, što potvrđuje gore navedeni dizajn koji je sam Lexus proširio krajem 2021. godine, razumno je očekivati automobil modernog i uravnoteženog izgleda, sa dodatnim mišićima koji bi naglasili proporcije Yarisa Cross, čineći ih okretnijim i elegantnijim..

AutoRepublika

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Možda kao Lexus neće u nižoj opremi imati halogenke. Ipak, treba biti konkurentan Sanderu…

P.s. U tekstu treba 3-cilindrični, a ne 4-cilindričmi motor.

Grozdan the Great

Lapsus calami. Hvala. Ispravićemo

moron

Sve ok, izivni što sam i pomenuo 🙂

S mile

Mora da sam ja poludeo, jedino to ima smisla.
Dati 35 K eur za 4.2m auta…

100% sam ja poludeo….drugo ne biva…🤔

moron

Pa, Yaris Cross i sada, ako je AWD ( pozadi sa silnim motorom od 5,3 ks ) može da dobaci cenom do oko 38.5 hiljada.

S mile

Pa to i kazem, mora da sam ja lud. Inace je svet poludeo 😂

Iznogud Časni

Juče sam sjedio u tom Yaris crossu. Ja ne znam ko to može kupiti?! Materijali su – loši na izgled i dodir. Sirotinjska plastika. Odem potom poslije do VW, uhvatim onog t Roc i tiago u r paketu za vrata, kudikamo teža vrata, lijep osjećaj i zvuk zatvaranja. Toyota, srami se. O materijalima ne vrijedi pričati, kad ti je u jednom VW ugodnije nego u Toyoti, nema dalje. Naravno, VW sve isto još od golfa 5. Uglavnom, ta Toyota pravi auta da lice na bube, insekte neke žešće i još ih oplemeni užasnim materijalima i dizajnom (chr). Jedino šta valja… Pročitaj više »