1. Home
  2. Vesti
  3. Lexusov krosover po ukusu Evropljana
Lexusov krosover po ukusu Evropljana
2

Lexusov krosover po ukusu Evropljana

314
2
Podelite sa prijateljima:

Lexus priprema model LBX, krosover iz B segmenta koji će biti baziran na Toyotinom Yarisu Cross.

Pametna odluka japanskih brendova da iskoriste već postojeći model, dodatno ga “našminkaju”, ubace malo kvalitetnije materijale u enterijeru i ponude ga u premijum klasi. Uostalom, neke evropske marke to rade godinama unazad.

LBX bi trebalo da se nađe na tržištu iduće godine, i očekuje se da prezentuje znatno drugačiji stil u odnosu na izvorni Yaris Cross. Kako u eksterijeru, a pogotovo u kabini, gde će se podići nivo završne obrade.

Lexus još nije zvanično potvrdio da će se model nazivati LBX, ali nekolicina stručnih medija, kako iz Japana, tako i Francuske, ističe u prvi plan upravo ovu oznaku.

Budući subkompaktni krosover koristiće za bazu TNGA platformu, koja podržava upotrebu hibridnih pogonskih sklopova. Najverovatnije će potencijalni LBX biti fokusiran samo na hibride, te da neće biti u ponudi samostalnih SUS motora.

Može se očekivati da ovaj premijum SUV ponudi nešto veću snagu u odnosu na “predaka” odnosno Yaris Cross. Kao glavni rival ističe se Audi Q2, ali trebalo bi imati u vidu da će u narednim godinama i Alfa Romeo i Lancia plasirati krosovere u ovom segmentu, te da će i konkurencija biti jača.

Ovo nije prvi put da Lexus razmišlja na temu manjih, gradskih vozila. Tako su 2015. godine prikazali konceptualni LF-SA (na naslovnoj fotografiji), koji je ostao samo u domenu demonstrativnih četvorotočkaša, ali će se želja Lexusa da uđe u sferu subkompakta i definitivno ostvariti.

AutoRepublika 

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

E sad mi je drago što nas ne primaju u tu Evropu…
Ja sam ovakve i igračke izbjegavao kada sam kupvao klincu…

Hercegovac

Koliko god gotivio Lexus kao godinama unazad najkvalitetnije vozilo, cini mi se da bi im najbolji poslovni potez bio da zaposle nekog od dizajnera npr. Mazde.