1. Home
  2. Vesti
  3. GMC osvežio model Acadia za 2020. godinu
GMC osvežio model Acadia za 2020. godinu
0

GMC osvežio model Acadia za 2020. godinu

141
0
Podelite sa prijateljima:

Komercijalna divizija General Motorsa, GMC je predstavila osveženu verziju modela Acadia. Novitet će  se pojaviti u prodaji do kraja godine kao model za 2020. godinu.

Jedan od najpopularnijih premijum terenaca srednje veličine je imao prosečnu godinu iza sebe sa 88.621 isporučenom jedinicom, što je nešto manje nego što se očekivalo, pa se proizvođač nada da će nova verzija privući veći broj kupaca.

Sa dizajnerske strane Acadia se nije mnogo promenila, sa izuzetkom nešto užih farova i osvežene maske hladnjaka. Na taj način je dobijen kockastiji izgled koji mnogo više priliči američkim vozilima, dok je zadnji deo pretrpeo promene kod svetlosnih grupa i branika.

Enterijer sa centralnom konzolom i monitorom je sličniji većim modelima od Yukona i Sierre, a kompanija obećava više standardne opreme i dužu listu opcionala.

Najveće promene su mehaničke prirode. Osnovni motor je i dalje 2,5-litarski benzinac sa 193 konjske snage, a vrh ponude čini 3,6-litarski V6 sa 310 „konja“. Oba agregata su dobil a novi devetostepeni automatski menjač koji treba da zameni dosadašnji šestostepeni. Novina leži u opcionom 2,0-litarskom turbo motoru sa 230 konjskih snaga, koji je standardan na luksuznijim SLT i Denali verzijama, a opcioni na svim ostalim verzijama.

Tu je i novi pro-terenski paket opreme koji nosi AT4 oznaku. On menja dosadašnji All Terrain, a odlikuje ga pogon na sva četiri točka, kraći prenosni odnosi, 17-inčni naplaci agresivnijeg dizajna.

Osvežena Acadia stiže u izložbeno prodajne salone tokom proleća ove godine, a nudiće se po početnoj ceni od 30.195 američkih dolara.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments