1. Home
  2. Vesti
  3. Šta je istina o 11 novih primeraka BMW E34 pronađenih u Bugarskoj?
Šta je istina o 11 novih primeraka BMW E34 pronađenih u Bugarskoj?
0

Šta je istina o 11 novih primeraka BMW E34 pronađenih u Bugarskoj?

4.83K
0
Podelite sa prijateljima:

Isplivali su novi detalji ove veoma interesantne priče. 

Pre nekoliko dana izvestili smo da je pronađena nova, nekorišćena flota automobila BMW Serije 5 generacije E34. U pitanju je 11 primeraka koji godinama stoje u jednom skladištu u Blagojevgradu u Bugarskoj. Prva informacija bila je da će ovi automobili biti prodati za 15.000 evra po primerku, međutim isplivale su nove informacije.

Na društvenoj mreži Facebook na stranici BMW Fans Bulgaria izvesni Milen Milanov otkrio je šta se zapravo krije iza novootkrivene flote E34? Prema njegovim rečima daleke 1994. godine jedan diler BMW-a u Španiji našao se pred bankrotom. Loše finansijsko stanje dilera iskoristio je jedan bugarski biznismen, čije ime nije saopšteno, i otkupio po relativno niskoj ceni . Nakon akvizicije flote od 185 primeraka BMW-a Serije 5 E34, bugarski biznismen je automobile prebacio u svoju matičnu zemlju.

Kako navodi Milenov, do 2016. godine prodato je ukupno 174 primerka u Bugarskoj, a poslednjih 11 pronađeno je u već navedenom skladištu. On takođe tvrdi da automobili nemaju nikakvu dokumentaciju, te da ih nije moguće ni registrovati. Osim toga, Milenov kaže da neće biti nikakve aukcije i da je vrednost ovih automobila manja od navedene iz nekoliko razloga. Pre svega jer je potrebno farbanje većini automobila, potom određenom broju primeraka nedostaju delovi jer su očigledno korišćeni kao „donori“ za druge automobile, i na kraju tu je veliki broj proizvedenih modela iz generacije E34, te je njihova kolekcionarska vrednost takođe niža nego što se misli.

Interesantno je da u svom postu na spomenutoj Facebook stranici, Milenov tvrdi da je među prvih 185 automobila bilo je nekoliko primeraka modela 525ix koji je veoma redak i danas poželjan među kolekcionarima jer je proizvedeno samo 2.272 komada.

Čitav post možete pročitati ovde.

 

(4833)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments