1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis GV80 konačno debitovao (GALERIJA)
Genesis GV80 konačno debitovao (GALERIJA)
4

Genesis GV80 konačno debitovao (GALERIJA)

1.02K
4
Podelite sa prijateljima:

Luksuzna marka prikazala je svoj prvi SUV, koji bi trebalo da joj omogući značajno veću prodaju, ali i dolazak na evropsko tržište. 

Dugo je Genesis radio na modelu GV80, kažu da su u njega uložili mnogo novca i još više rada kako bi se nametnuo kao ravnopravan konkurent rivalima u izazovnom segmentu.

Za sada GV80 je dostupan samo na domaćem tržištu, odnosno u Južnoj Koreji, pa su tako i sve informacije koje su stigle u etar vezane za verziju namenjenu toj državi.

Genesis je saopštio da će njegov SUV prvenac biti dostupan u dve konfiguracije sedišta, odnosno kao petosed ili sedmosed. No, ono što izbija u prvi plan kod ovog modela jeste tehnološki aspekt cele priče.

Unutar kabine digitalizacija je ključna reč. Pored toga što je ispred vozača digitalna instrumentalna tabla, povrh cetralne konzole postavljen je veliki ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema dijagonale čak 14,5 inča. Nešto niže na centralnoj konzoli postavljen je kontrolni panel koji je osetljiv na dodir. Pored standardnih funkcija, ovaj kontroler može se koristiti tako što će se po ekranu ispisivati reči odnosno nazivi lokacija do kojih se želi stići kako bi navigacija odmah odradila svoj posao, ili brojevi telefona koje treba pozvati putem bluetooth konekcije.

Osim toga, GV80 ima sistem za ublažavanje buke koja dolazi spolja. Tako će kada registruje isuviše veliku buku automobil emitovati zvučne talase unutar kabine kako bi efektivno kontrirao neprijatne zvukove koji stižu izvan vozila.

Luksuzni SUV imaće u ponudi više agregata, ali je za sada poznato samo da će u Južnoj Koreji biti dostupan sa 3,0-litarski turbo dizel motorom koji razvija 278 ks i 578 Nm. Što se tiče drugih tržišta, nema nikakvih zvaničnih potvrda, ali se veruje da će u ponudi biti 2,0-litarski turbo benzinski agregat sa četiri redno postavljena cilindra, te i 3,5-litarski redni „šestak“.

Prodaja modela GV80 počeće u Južnoj Koreji krajem tekućeg meseca.

AutoRepublika 

(1016)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Enterijer perfekcija. Verujem da će da zaostaje po performansama. Korejci su poznati po tome da napucaju u top verzijama veliku snagu, a s ubrzanjima zaostaju za znatno slabijim premijum rivalima. Da li je problem kod prevelike težine (a jeste) ili kod transmisije, ali uvek nešto ima pa postižu takva vremena.

igi

Jedan od retkih modela koji mi se više sviđaju na „živim“ fotografijama nego na renderima. Izgleda moćno, atraktivno a opet i elegantno.
Jel mogu poznavaoci da napišu ko su mu konkurenti, odn. koja je to klasa?

Zvezdan Božinović

Ovaj krosover je po gabaritima konkurent Mercedesu GLE ili npr Volvou XC90. Bilo je u više prethodnih članaka o ovom SUV-u priče o tome.

Dikh tu kava

Koliko su mi G70/80/90 legli (neki više, neki manje), toliko mi ovaj 1/1 nije. Prosto ne znam šta mi je grđe, „originalan“ enterijer ili karavanska završnica. Subjektivno, Hyundai je „u.ro motku“ sa ovi SUV-im. ja bih kintu ipak bacio na limuzine.