1. Home
  2. Vesti
  3. Nekadašnji šef AMG-a i Aston Martina našao novi posao kod Piha
Nekadašnji šef AMG-a i Aston Martina našao novi posao kod Piha
1

Nekadašnji šef AMG-a i Aston Martina našao novi posao kod Piha

208
1
Podelite sa prijateljima:

Tobijas Moers, čovek koji je nedavno otišao sa mesta izvršnog direktora Aston Martina, postao je novi tehnički direktor kompanije Piech Automotive. 

Pre nego što je došao u britanski brend, Moers je sa velikim uspehom vodio Mercedesovo performantno odeljenje, u javnosti poznatije pod oznakom AMG. Nakon toga se dočepao Aston Martina, ali se tamo nije proslavio, iako je uneo određeni boljitak i pokrenuo tu marku u pravom smeru.

Kompanija Piech Automotive je saopštila da je njeno rukovodstvo dobilo još jednog člana. U pitanju je Manfred Ficdžerald, čovek koji je nekada bio izvršni direktor Genesisa. Ficdžerald će biti predsednik preduzeća i trebalo bi da čini glavnu upravljačku osovinu zajedno sa Moersom.

Za neupućene Piech Automotive je čedo Antona Piha, jednog od praunuka Ferdinanda Poršea i naravno člana moćne porodice Pih. U pitanju je startup lociran u Švajcarskoj, osnovan s ciljem da proizvodi luksuzne električne automobile. Za sada je plan da svoj prvi model plasiraju do kraja 2022. godine.

Piech Automotive je predstavio svoj konceptualni model Mark Zero pre tri godine na Salonu automobila u Ženevi. Tada je Anton Pih kazao da je želja da se nadmeću na tržištu sa najboljima, pa i sa Porscheom, koji je delimično u svojini familje Pih.

Interesantno je da će se fokusirati na električne automobile, odnosno EV tehnologiju. Piech Automotive obećava revolucioarnu tehnologiju u vezi sa baterijama i punjenjem istih. Pomenuti konceptualni Mark Zero poseduje paket baterija koji obezbeđuje voznu autonomiju od 500 kilometara po WLTP protokolu. Oni tvrde da je reč o „potpuno novom tipu baterijskih ćelija“, koje jedva da se zagreju prilikom punjenja i pražnjenja, što omogućava da se 80% napuni za manje od 5 minuta, tačnije 4 minuta i 40 sekundi.

AutoRepublika 

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Aston Martin je hronicno u finansijskim problemima pa je logicno da se predpostavi da jedan od njegovih vrhunskih menadzera, Tobijas Moers, jednostavno trazi spas u bekstvu iz Astona. Koliko je Piech Automotive sigurno skloniste vrlo je diskutabilno. Kakva je interna situacija u Piechu? Vlasnik, Anton Piech, nije strucnjak za vozila, tacnije, uopste se ne zna kakvo obrazovanje ima taj covek. Svoj projekat razvio je po nagovoru njegovog dugogodisnjeg prijatelja (homo-veza?) koji takodje nije tehnicki strucnjak ali je zato dizajner-amater! On je dizajnirao Piechov auto. Kao i svi startapovci, njih dvojca su takodje duboko ubedjeni da donose neku „revoluciju“ u svet… Pročitaj više »