1. Home
  2. Vesti
  3. Hongqi priprema tri modela na novoj modularnoj platformi FME
Hongqi priprema tri modela na novoj modularnoj platformi FME
0

Hongqi priprema tri modela na novoj modularnoj platformi FME

100
0
Podelite sa prijateljima:

Razvoj brenda Hongqi, koji pripada koncernu FAW, teče bržim tempom. Prethodni plan predviđao je povećanje godišnje prodaje na 300.000 vozila do 2025. godine, ali ova prekretnica je već dostignuta: prošle godine je prodato 301.000 vozila pod znakom Hongqi. Dakle, sada je usvojena nova strategija. Cilj za 2025. je 500 hiljada automobila, a dugoročno gledano, godišnja prodaja bi trebalo da pređe milion automobila godišnje.

Da bi se ovaj plan ispunio, u naredne tri godine biće predstavljeno 13 novih električnih vozila marke Hongqi. A tri najvažnija modela su već najavljena – doduše, samo u vidu kompjuterskih prikaza. Svi oni će biti izgrađeni na modularnoj platformi FME, čiji je razvoj počeo pre četiri godine i već je pri kraju.

Platforma FME omogućava da kreirate električna vozila sa međuosovinskim rastojanjem od 2.700 do 3.450 mm, to jest, od modela klase golf do automobila visoke klase. Najnapredniji modeli moći će da pređu više od 1000 km bez dopunjavanja, obezbeđeno je bežično punjenje snage 30 kW, kao i brza zamena baterije.

Najmoćniji automobili bi trebalo da ubrzaju do „stotke“ za oko tri sekunde. Planiran je autopilot, a jenda slika prikazuje režim „paralelnog parkiranja“ u kome su svi točkovi zaokrenuti za 90 stepeni, ali nema detalja o ovoj osobini.

Prvi model na platformi FME trebalo bi da ugleda svetlost dana već 2023. godine – reč je o velikoj limuzini, najavljenoj pod šifrom Hongqi E001. Predstavlja dalji razvoj prošlogodišnjeg koncepta Hongqi Sedan EV, koji ima proporcije monovolumena i veliku staklenu površinu.

Debi električnog krosovera Hongqi E202 zakazan je za 2024. godinu, koji je sada prikazan u kabriolet formatu sa četvoro vrata. Za njega je najavljeno vazdušno vešanje i potpuno kontrolisana šasija. Konačno, 2025. godine biće pušten vodeći krosover Hongqi E809, čiji je dizajn odlučen u retro stilu još jednog prošlogodišnjeg izložbenog automobila – limuzine Hongqi L-Concept.

Inače, brend Hongqi uskoro će i zvanično ući na rusko tržište. Sertifikacija tri modela je u punom jeku, prodaja bi trebalo da počne krajem ove godine.

AutoRepubliika

(100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments