1. Home
  2. Prezentacije
  3. Bentley Flying Spur Speed stiže da zameni standardni model W12
Bentley Flying Spur Speed stiže da zameni standardni model W12
0

Bentley Flying Spur Speed stiže da zameni standardni model W12

179
0
Podelite sa prijateljima:

Bentley je predstavio „jedan od poslednjih modela koji ima kultni W12 motor“. Zove se Flying Spur Speed, i on je direktna zamena za standardni Flying Spur sa W12 motorom, koji je izašao iz proizvodnje u maju 2022. godine.

Za razliku od svog rođaka Continentala GT Speed, ova verzija sa sufiksom Speed u nazivu nije moćnija. Ispod haube je isti šestolitarski W12 motor, koji proizvodi 635 „konja“ i 900 Nm obrtnog momenta kao u standardnom modelu. To znači da su performanse nepromenjene, sa ubrzanjem do „stotke“ od 3,8 sekundi i maksimalnom brzinom od 333 km/h.

Još jednom, motor sa 12 cilindara u W rasporedu pokreće samo zadnje točkove većinu vremena, dok se prednji točkovi pokreću samo po potrebi. Šasija takođe odražava postavku prethodnika, sa standardnom opremom trokomornog vazdušnog oslanjanja i aktivnim sistemom protiv prevrtanja na 48 volti.

Sistem upravljanja na svim točkovima u međuvremenu okreće zadnje točkove u suprotnom smeru u odnosu na prednje pri nižim brzinama radi bolje manevrisanja, a u tandemu sa njima pri većim brzinama za poboljšanu agilnost. Na prednjoj strani šasije nalaze se najveći gvozdeni kočioni diskovi koji se postavljaju na bilo koji drumski automobil sa prečnikom od 420 mm za prednji par.

Dok će iskustvo vožnje deliti sa odlazećim modelom Flying Spur W12, Speed barem čini dosta da se estetski razlikuje od prethodnika. Postoji tamnija nijansa za prednje gornje i donje rešetke, plus prednja i zadnja svetla. Speed se nalazi na novom i jedinstvenom setu 22-inčnih aluminijumskih felni dostupnih u različitim završnim nivoima, uključujući sjajnu crnu i srebrnu, sa alternativnim dizajnom koji se nudi kao opcija u istoj veličini.

Takođe u meniju opcija je ‘Styling Specification’, koja dodaje prednji razdelnik, bočne pragove, zadnji difuzor i spojler za poklopac prtljažnika, koji su svi napravljeni od ugljeničnih vlakana, i ‘Blackline Specification’, koja menja sve spoljašnje hromirane delove za ukrase sjajno crne boje.

Unutra je moguće obložiti sve dodirne tačke u Dinamica Pure, koji je napravljen od 73% recikliranog poliestera. Dostupan je veći nivo izbora enterijera, sa 15 ponuđenih boja kože, u odnosu na ranijih pet. Opcije boja uključuju Piano Black, Crown Cut Walnut i Dark Fiddleback Eucalyptus.

Digitalna instrument tabla sada uključuje novu grafiku, za koju Bentley kaže da je inspirisana „luksuznim hronografima“. Svi putnici će moći da uživaju u sedištima sa grejanjem, ventilacijom i masažom, kao i u velikom broju električnih podešavanja – napred u 24, a pozadi u 14 smera.

Cene još nisu otkrivene, ali,  logično je očekivati blagi rast u poređenju sa cifrom koja se naplaćuje za ukinuti model W12.

AutoRepublika

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments