1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prometan dan za Cadillac u Kini
Prometan dan za Cadillac u Kini
0

Prometan dan za Cadillac u Kini

114
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko godina, jedan od čelnika General Motorsa je dao izjavu koja je zvučala nešto kao, „što bi se previše trudili sa Cadillacom kada prodajemo Chevroletove i GMC-ove kamionete po daleko višim cenama?“ Poenta je jasna i najveći američki proizvođač vozila sa lakoćom može da privuče kupce koji će platiti preko 100 hiljada dolara za modele poput Chevroleta Silveradoa i GMC-a Sierre.

Prošle godine je isporučeno svega 134.703 Cadillaca „preko bare“ ili otprilike isti broj koji spomenuti Silverado i Sierra prodaju za svega dva meseca, pa su kamioneti ne samo profitabilniji već i daleko popularniji.


Ali naravno u Kini je situacija sasvim drugačija. Najveće svetsko tržište je veoma bitno za General Motors, posebno za brend Buick koji se već dugo vremena bori za titulu bestselera, ali je popularan i Cadillac. Prošle godine je prodato 194.100 vozila, što je manje od rekordne 2020. godine (230.527 vozila), ali opet cifra na koju se Cadillac neće požaliti, posebno ako se uporedi s tim kako se prodaje kod kuće.

Jedan od poznatijih modela brenda u Kini je CT6. Sa američkog tržišta se povukao početkom 2020. godine zbog loše prodaje, ali u Kini je upravo debitovala osvežena generacija. Nije se promenio u onoj meri da ga možemo nazvati novim, ali opet dovoljno da se razlika primeti.

Mnoge dizajnerske linije su preuzete sa prelepog koncepta Escala i posebna pažnja je posvećena prostoru na zadnjim sedištima. Kao što nam je poznato, Kinezima je bitnije kako se osećaju gosti nego oni sami, pa je prostor na zadnjim sedištima izuzeto bitan za njihov sud o vozilu.

CT6 je sada veći nego pre (dužina iznosi 5.223 milimetara) i većina tih novih santimetara je otišla za prostor namenjen nogama u drugom redu za sedenje. Samo jedan motor je opcija, i to dvolitarski turbobenzinac dok je menjač desetostepeni automatski.

CT6 je originalno nuđen sa pogonom na zadnje točkove, ali sada stiže samo sa pogonom na sva četiri točka. Javnost je malo razočarana što jedini motor u ponudi pruža samo 233 konjske snage, dok su Jenkiji ranije mogli da dobiju fantastični CT6-V sa čak 550 „grla“, ali i s cenom od 50.800 američkih dolara je značajno pristupačniji.

Cadillac je predstavio još dva modela za kinesko tržište. Jedan od njih je osveženi XT4, koji se uveliko prodaje širom sveta, a drugi „novi“ GT4. Stavljamo tu reč u navodnike iz razloga što je zapravo u pitanju već viđeni model koji sada kupci mogu da dobiju i u konfiguraciji kupea s četvoro vrata.

Predstavljaće stepenicu iznad modela XT4 i nudiće se samo kao hibrid u paru sa 1,5 i 2,0-litarskim turbobenzincima. Cadillac za sada nema u planu da ga prodaje izvan Azije.

Američki proizvođač vozila se sprema u potpunosti moderizovati svoju ponudu na američkom tlu i do kraja ove decenije sve benzince će zameniti modeli na struju. Nismo čuli slične planove i na račun kineskog tržišta gde za sada nešto stariji modeli pružaju odlične prodajne rezultate.

AutoRepublika

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments