1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Peugeot 408 košta da se naježiš!
Peugeot 408 košta da se naježiš!

Peugeot 408 košta da se naježiš!

19.12K
19
Podelite sa prijateljima:

Marka predstavljena lavićem je spremna da otvori knjige narudžbina za novi Peugeot 408 First Edition. Sportski krosover će se pojaviti na tržištu početkom 2023. godine. To je model sa veoma atraktivnim dizajnom koji će debitovati sa verzijom priključnog hibrida (PHEV). Nosi fabrički dodeljen indeks 408 HYBRID 225 e-EAT8 i prodaje se za iznos od čak 50,6 hiljada evra.

Za sada jedino tržište na kojem će moći da se poruči 408 je, logično, Francuska, gde debituje sa posebnim izdanjem.

Peugeot 408 First Edition se izdvaja po veoma sportskom dizajnu počevši od centralnih stubova, spuštajući glatku, ali progresivnu liniju krova kroz vrata prtljažnika, stvarajući jedinstveni format u francuskom brendu.

Kupe koji, pored toga, ima i veću visinu karoserije u odnosu na tlo, što Francuza čini veoma interesantnom opcijom. Neko bi rekao, još jedan BMW X6 za sirotinju (smajli).  Novi 408 deli prednji i zadnji dizajn sa novom generacijom modela 308, od koje je takođe nasledio napredni dizajn enterijera.

Peugeot 408 First Edition nudi niz detalja koji će ga razlikovati od normalnih verzija. Spolja se nudi samo u metalik boji „Opal Obsession Blue” i sa alu felnama moćnog izgleda od 20 inča u dizajnu „Monolithe“. Unutrašnjost sedišta je presvlaka od eko kože, tkanine i alkantare, sa kontrastnim šavovima, a kojoj je dodata kompletna standardna oprema sa sledećim detaljima:

  • 10-inčni prilagodljiva „i-cockpit 3D“ digitalna instrument tabla,
  • infotainment sistem „i-Connect Advanced“,
  • internet pretraživač sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir,
  • prednja sedišta sa električnim grejanjem sa funkcijom masaže kožni volan sa grejanjem,
  • dvozonska automatska kontrola klime,
  • zatamnjena zadnja bočna stakla i zadnje staklo,
  • ulazak i “paljenje” bez upotrebe ruku,
  • prednja svetla u full LED tehnologiji,
  • upozorenje pre sudara sa autonomnim kočenjem u slučaju nužde,
  • upozorenje o saobraćaju pozadi,
  • pomoćnik za položaj trake (poluautonomna vožnja),
  • prednji parking asistent i kamera za vožnju unazad,
  • detekcija pešaka i biciklista,
  • praćenje objekata u mrtvom uglu,
  • detektor zamora vozača,
  • monogrami sa strane grba lava,
  • ugrađeni punjač od 7,4 kW i kabl za napajanje.

Novi 408 First Edition se nudi samo sa opcijom PHEV od 225 konjskih snaga, najjačom u asortimanu. Sistem ima litijum-jonsku bateriju kapaciteta 12,4 kWh koja nudi maksimalnu autonomiju od 62 kilometra u električnom režimu, a za potpunu napunjenost je sa ugrađenim punjačem od 7,4 kW potrebno samo jedan sat i 55 minuta. Menjač je 8-stepeni automatski i a pogon je prednji.

Porudžbine kreću od 5. septembra, obezbeđujući da jedinice specijalnog izdanja u Francuskoj budu u rukama kupaca u roku od maksimalno 20 nedelja. Tačnije, to je poslednja sedmica 2022. godine.

AutoRepublika

(19122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

19 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako vremešni 3008 HDI 130 Road Trip može da ima cenu 46 hiljada, što ne bi ovaj imao cenu od preko 50 hiljada. Ipak je to pežo-vozilo sa cenom premiuma. Samo, skromna mu aktivna bezbednosna oprema ako je onaj gore opis tačan i potpun, jer nema nesto sto ima i svaki bazni Aygo X

S mile

Pezo u zadnjim generacijama nudi drugaciji dizajn, trazi se. A oni jednostavno drze jaku cenu. Kada bi se slabije prodavao / trazio, i cena bi bila niza.

Iznogud Časni

Juče sam gledao mazGu cx 60 mislim da se zove, dildo pljugić pljus Benziner a ima i dizel samo još nije stigao u salon. Pravo premijumski osjećaj u unutrašnjosti. Svjetla, prozračna kabina, ugodni materijali, plitka centralna fioka, velika panorama al mislim da se čak i otvara(nisam detaljno čačkao, samo sam sjeo na 2 minute). Cijena sa takvom Maks opremom (svaki auto u salonu je u Maks opremom) oko 60k eura.

BB

Nije valjda bolja od Tonale?

Iznogud Časni

Nisu ista klasa. Ovaj je veći. Idi , nadji pa sjedi

BB

Ih, dok to dođe na brdoviti Balkan…

moron

Znači, u Srbiji će biti 70 hiljada 😃

Iznogud Časni

Pa mora i zastupnik da zaradi. Poznato je da je Srbija zemlja ultrabogatasa pa njima nije nista 10k po autu. Pisaj po sirotinji😼😸

moron

Tako nekako, na žalost.

igi

Gde košta 46 hiljada, u Francuskoj?

Tradicija

Za te pare pre biram rabljen Merces e klase sa dizel motorom ili novi RAV4 plug-in hibrid.

Iznogud Časni

Imam b kladu za uvaliti nekome 🙂

Tradicija

Ko ze tero da kupuješ „Mercedes“sa pogonom na prednje točkove?Opšte poznata činjenica da Mercedes sa prednjom vučom ustvari nije Mercedes teško ćeš to kome „uvaliti“.

BB

Ima on po tom pitanju iskustva sa Alfom 😜 . On se sa autom vjenča a sa ženama razvodi….

Iznogud Časni

Zar može drugačije? Mada i auto hoce nekad da te ubije.

Iznogud Časni

To je najbolji Mercedes

Matori

Molio bih autora da mi objasni šta je na ovom modelu sportsko i o kom sportu je reč?

TheStig

Ovo ti je sportsko koliko je trenutna politika EU demokratska 🤣

zenskozavolanom

eno ga na jednom placu u beogradu kod generalnih uvoznika, izmedju 35-40k mi danas rekli da je cena, izgleda mnogo mocno, da ne kazem sportski 😀