1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi brend Yuanhang predstavio po dva sedana i krosovera
Novi brend Yuanhang predstavio po dva sedana i krosovera
0

Novi brend Yuanhang predstavio po dva sedana i krosovera

146
0
Podelite sa prijateljima:

Jedna od premijera novootvorenog Salona automobila u Čengduu se tiče i brenda koji do sada nije postojao i koji se sa kineskog prevodi kao „putovanje“. Izvorni naziv marke je Yuanhang, dok pravo na ovo ime polaže automobilska grupacija Dayun Automobile Group, inače u višegodišnjem poslu razvoja velikih kamiona i autobusa, a od prošle godine i električnih automobila. 

Trenutno se pod glavnom markom Dayun u Kini promovišu pristupačni krosoveri i kombiji, ali je brend Yuanhang oformljen kako bi se pod njim razvijali premijum modeli s cenovnim rasponom od oko 40 do 90 hiljada evra.

Četiri električna vozila su debitovala u Čengduu pod okriljem pomenute tek uspostavljene marke. Svi oni su utemeljeni na modularnoj platformi BHD (Beyond the Horizon of Drive), u čijem razvoju su učestvovale i čuvene kompanije Bosch i Huawei.

Navedeno je da taze modeli koriste električni sistem koji radi na naponu od 800 volti, pa se i trakciona baterija može dopuniti strujom koja je dovoljna za 300 kilometara dometa, i to u svega desetak minuta, dok će najskupoceniji primerci s jednom dopunom moći da prevale i po hiljadu kilometara.

Platforma favorizuje pogon na sva četiri točka uz par električnih motora i maksimalnu snagu od 680 „konja“ uz 800 Nm obrtnog momenta. Najbrži električni automobil će moći da ubrza do stotke, kada krene iz mirovanja, za svega tri i po sekunde.

Sistem oslanjanja je vazdušni s prilagodljivim amortizerima i kočnim sistemom koji potpisuje Brembo. U isto vreme, modularnost platforme nameće pitanja, pre svega zbog toga što sva četiri noviteta pod sajamskim svodovima Čengdua, nude bezmalo identično međuosovinsko rastojanje (od 3.125 do 3.130 mm). Svi modeli takođe deli i objedinjena stilska rešenja s elegantnim linijama i staklima u vratima bez okvira. Ručice za otvaranje vrata se vraćaju do nivoa panela karoserije.

Sedan Yuanhang Y6 poseduje dužinu od 5.270 milimetara i nudi četiri mesta za sedenje. Smatra se bazičnim modelom, dok se Yuanhang Y7 (takođe s četvoro vrata) iako formalno kraći (5.260 mm) promoviše kao automobil za one višeg statusa. Nudi podižuća prednja vrata i napredno stilizovan i organizovan prostor u putničkoj kabini.

Od opreme je važno naglasiti da su izostavljena ogledala kod retrovizora, a da su na to mesto uskočile kamere. Dodatno, prednje svetlosne grupe nude matriks tehnologiju, što donosi i mogućnost slanja poruka putem iscrtavanja svetlima, kojekakvih simbola na drumu ispred automobila.

Čeoni panel je mesto gde je postavljen instrumentacioni ekran dijagonale 12,3 inča, dok je jedinica od 17,4 cola osetljiva na dodir i namenjena praćenju multimedijalnog sadržaja. Tu je i projekcioni ekran. Sama multimedija se oslanja na operativni sistem AliOS i nudi opciju prepoznavanja lica različitih korisnika.

Muzički sistem poseduje 19 zvučnika, dok u zadnjim vratima postoji korpusi tastera za kontrolisanje rada muzičko sistema, kao i uređaja za klimatizaciju. Sedišta su presvučena kožom tipa napa.

Očigledno je da će i krosoveri posedovati otprilike iste stavke opreme. Yuanhang H8 meri 5.230 milimetara po dužini i poseduje i panoramski krovni otvor, kao i projektor. Sedišta mogu da se podese, tačnije njihovi nasloni, tako da se gledaju filmovi iz nekog poluležećeg položaja, uz pogled delimično na gore.  Što se tiče modela s povišenom pozicijom sedenja po imenu Yuanhang H9, može se reći da je dug 5.220 mm i kao takav bi trebalo da bude perjanica marke.

Za kraj još da navedemo da su odgovorni iz firme Dayun naglasili da početak prodaje električnih modela marke Yuanhang kreću tokom maja ili juna naredne godine.

AutoRepublika

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments