1. Home
  2. Zelene strane
  3. Estrima Biro, Invictin električni četvorocikl s cenom pravog automobila
Estrima Biro, Invictin električni četvorocikl s cenom pravog automobila
5

Estrima Biro, Invictin električni četvorocikl s cenom pravog automobila

427
5
Podelite sa prijateljima:

Nova Estrima Biro je već u prodaji u Španiji. Invicta Electric svom asortimanu električnih vozila dodaje zanimljiv četvorocikl sa dva sedišta koji se može pohvaliti dometom do 100 kilometara i baterijom koja se može izvaditi.

Invicta Electric nastavlja sa procesom širenja na španskom tržištu. Brend održive gradske mobilnosti u svoju ponudu ugradio je veoma interesantan stopostotni električni četvorocikl. Nova Estrima Biro počinje svoje komercijalno putovanje u Španiji kao sigurnija i udobnija alternativa vozilima na dva točka.

Estrima Biro, koji je već u prodaji, može da pređe do 100 kilometara sa jednim punjenjem i, što je veoma praktično i zanimljivo, dostupna je verzija sa uklonjivom baterijom koja može da se napuni u kući, kancelariji, itd…

To je laki četvorocikl sa homologacijom L6e i, stoga, njegova maksimalna brzina je ograničena. Konstrukcija vozila ima ojačani čelični okvir od 3 mm koji obezbeđuje visok nivo bezbednosti u slučaju udara. Pored toga, opremljen je sa četiri kočiona diska, što dodatno na njegovu malu težinu uspostavlja minimalni zaustavni put.

Unutar Estrime Biro mogu putovati do dva odrasla putnika. Stakleni krov koji se otvara i zadnje staklo omogućavaju da kabina bude preplavljena prirodnim svetlom, povećavajući osećaj prostranosti. Polikarbonatna vrata su potpuno providna i mogu se ukloniti radi poboljšanja unutrašnje ventilacije. Ima tri prtljažnika, zadnji zapremine 41 litar, drugi od 41 litar iza naslona prednjih sedišta, a poslednji, manjeg kapaciteta, nalazi se ispod prednje haube.

U srcu nove Estrime Biro je potpuno električni pogonski sistem. Na svakom od zadnjih točkova nalazi se 48-voltni elektromotor bez četkica. Zajednička snaga je 4 kW (5 konjskih snaga) i 58 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Zahvaljujući funkciji Boost moguće je povećati snagu za kratak vremenski period do 6 kW (8 „konja“). Maksimalna brzina je ograničena na 45 km/h.

Invicta Electric ima dve verzije Estrime Biro. Jedan sa fiksnom baterijom i jedan sa baterijom koja se može ukloniti. Verzija sa fiksnom baterijom opremljena je litijum-jonskom baterijom od 4,9 kWh. Nalazi se ispod suvozačevog sedišta i zahvaljujući njemu ima domet do 100 kilometara po starom ciklusu NEDC.

U slučaju da nemate privatno mesto za punjenje, dostupna je verzija baterije koja se može ukloniti kapaciteta 3,3 kWh. Baterija koja se, u ovom slučaju, nalazi u zadnjem delu prtljažnika i može se lako ukloniti i montirati na kolica na točkovima za transport kući ili na radno mesto da bi se izvršio proces punjenja. U ovom slučaju autonomija je do 55 kilometara.

Vremena punjenja će se razlikovati u zavisnosti od baterije. Modelu sa najmanje autonomije potrebno je 2,5 sata da završi proces punjenja. Vreme koje se povećava na 4 sata u slučaju verzije sa fiksnom baterijom i većeg kapaciteta. Punjenje se vrši preko konvencionalnog utikača. Inače, obe verzije imaju regenerativno kočenje.

Najmanja moguća cena u Španiji sa beneficijama je 11.395 evra, a bez beneficija je 13.995 najmanjih evropskih novčanica.

AutoRepublika

(427)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovo nije auto, ovo je mehur od plastike i stakla na cetiri tocka! Sta ce se dogoditi pri malo jacem udaru vetra? Dimenzije: 1,835 x 1,030 x 1,565 m. Ako budem ikada imao priliku probacu da sednem. I nista vise.

BB

Sa ovom mršom ma petoj slici, možda ne bi bio loš za vožnju na sedmom nebu 😉

Matija

Tja, nema zadnja sedista… 🙂

igi

A šta će se desiti pri malo jačem udaru u skuter? Ovo je zamena za skuter, znatno sigurniji i bezbedniji, a pritom te štiti od kiše i vetra.

Matija

Uporedi napadnu povrsinu skutera i ovog mehura pa ces dobiti odgovor. Osim toga, ovaj mehur ima zatvoreni volumen pun vazduha sto ga cini specificno laganim i osetljivim u svim pravcima. Licno volim male automobile ali u njihovom razvoju mora se biti vlo oprezan!