1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen Audi A6 lansiran u Kini
Osvežen Audi A6 lansiran u Kini
1

Osvežen Audi A6 lansiran u Kini

610
1
Podelite sa prijateljima:

Audi je prošle jeseni već iskazao posvećenost kineskom tržištu, kako tumače podstrekači daljeg bogaćena već prebogatih kompanija. Ovo kažu jer je u toj državi upriličena premijera prestižnog Audija A8, pa je čak lansirana i verzija s oznakom Horch, specifična po tome što nudi produženo međuosovinsko rastojanje i po tome što je izrađena posebno za kupce u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Zapravo, to što sada imamo priliku da izvestimo o tome da je prvo prikazivanje jednog drugog modela takođe upriličeno u Kini, a u pitanju je restilizovani sedan Audi A6, znači ništa drugo nego da uprava nemačke marke ceni potencijal tog tržišta u kontekstu daljeg generisanja profita. Aktuelna paleta ove limuzine je u ponudi još od 2018. godine, dok se u Kini proizvodi varijanta s više centimetara među osovinama. Nosi naziv Audi A6 L, i upravo je taj adut Bavaraca prvi prošao kroz tretman zatezanja bora.

Ipak, ispostavilo se da je zahvat podmlađivanja bio prilično lagan. Paneli karoserije su, baš kao i elementi rasvete, ostali netaknuti, a samo je plastično perje obnovljeno, pri čemu mislimo na odbojnike, rešetku hladnjaka i ostale dekorativne elemente.

Pored osnovne modifikacije, uostalom kao i u prošlosti, biće ponuđena i sportska verzija sa sufiksom S Line, a nju odlikuje poseban stilski izraz s puno detalja izvedenih u crnoj boji. Alternativne su i sekcije rasvete. Dizajn točkova je takođe izmenjen zbog novih felni, dok je dopunjena i paleta raspoloživih boja za karoseriju.

Ako mislite da se spoljašnost nije puno ponovila, onda se to isto može reći i za putničku kabinu. Glavna stvar se tiče revidiranja izabranog materijala za završnu obradu. Tako je čeoni panel postao mekši, dok su neka sekundarna dugmad i prekidači dobili dekor nalik hromu.

Oba reda za sedenje, tačnije putnici smešteni na njima, dobijaju moderne priključke tipa USB Type-C, a drago nam je izvestiti da je zadnja sofa postala tri santimetra duža i šest santimetara šira no ranije.

Multimedijalni sistem je u celini identičan, ali imamo da izvestimo i o jednoj važnoj novini. Naime, informativno-zabavni sistem je dobio komunikacioni modul 5G, koji između ostalog omogućava razmenu informacija s drugim vozilima i s putnom infrastrukturom.

Ovo je novina za kineski Audi, iako su modifikacije namenjene starokontinentašima tu opciju posedovale i u prošlosti.

Fundamentalne promene se nisu očekivale, a nisu se ni dogodile u segmentu izabranih pogonskih sklopova. Bazični motor nosi indeks 2.0 TFSI iza koje se krije četvorocilindarski turbobenzinac sa 190 ili 245 konjskih snaga, dok je ranije taj motor nudio istih 190 ali i skromnijih 224 konjskih snaga. Kako bilo, opremljen je sistemom anlaser-alternator, ali na naponu od 12 volti. Da kažemo da je tu i opcija V6 3.0 TFSI, pa i tu imamo turbobenzinca kao laki hibrid (48 V) i ovaj šestak odbacuje zdravih 340 konjskih snaga.

Sve verzije su opremljene sedmostepenim robotizovanim menjačem koji Bavarci nazivaju S tronic. Poseduje dvostruku spojnicu, prenos snage na sva četiri točka, kao opcional na vezrijama s 245 konjskih snaga i kao standard za alternativu s V6 motorom.

Pored pobrojanih motora, raspoloživ je i dopunjivi hibrid. Nosi naziv Audi A6 L 55 TFSI e quattro a to mu je prvo pojavljivanje među Kinezima, iako takva opcija postoji u Evropi još od 2019. godine. Dvolitarski i četvorocilindarski turbobenzinac (252 ks) i električni motor (143 ks) u zbiru daju 367 konjskih snaga.

Litijum-jonsku trakcionu bateriju je osmislio CATL i ona u ovom automobilu raspolaže kapacitetom 14,1 kWh, što bi trebalo da omogući bešumnu autonomiju od 54 kilometara. Za Kineze nije predviđena verzija s dizel motorom.

Osveženi sedan Audi A6 L je u Kini već dostupan za „simboličnu“ cenu od 63 hiljade dolara. Debi restilizovane „šestice“ namenjene Evropljanima, uslediće veoma brzo.

AutoRepublika

(610)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Pa što im ne uvedoše sankcije zbog Tajvana 🤣😂🤣😂