1. Home
  2. Novo u Auto Republici
  3. AutoRepublika – prvi rođendan
AutoRepublika – prvi rođendan

AutoRepublika – prvi rođendan

214
1
Podelite sa prijateljima:

Dragi naši čitaoci, pa, mogu reći i fanovi, prošlo je tačno godinu dana od puštanja AutoRepublike u etar. Za to vreme, postigli smo zaista značajne uspehe.

Bez obzira na to što smo mlad medij, iskustvo akumulirano u našoj redakciji je veoma veliko, uz visok nivo stručnosti i obrazovanja svih članova, na šta smo veoma ponosni, jer nas to diferencira i pravi razliku, što se nadamo jasno očitava u profesionalnosti i visokom kvalitetu našeg rada.

Iskoristiću  ovu priliku kao glavni i odgovorni urednik da se malo hvalim, i obećavam da to nećemo raditi ubuduće, sem ukoliko ne budemo imali baš jak razlog.

Ostvarivanje rasta rejtinga za samo godinu dana, rejtinga kojeg je AutoRepublika dostigla, nije pošlo za rukom nijednom automobilskom mediju u regionu – ikada. Probili smo barijeru od 30.000 pregleda dnevno, s tim što je naš najpopularniji članak dostigao gotovo 80.000 čitanja. Ovime ne može da se pohvali nijedan automobilski medij u regionu u poslednjih godinu dana. Naravno, one koji „botuju“ svoju posetu ne smatramo bilo kakvim relevantnim činiocem.

Takođe, bili smo daleko najčitaniji automobilski medij u regionu za vreme trajanja velikih salona (Frankfurt 2017. i Ženeva 2018.), a u poslednjih pola godine smo konstantno vodeći po broju reakcija na naše članke na AR Facebook stranici. Kada kažem „reakcija“, to podrazumeva broj čitanja, deljenja i komentara na naše tekstove. Razlika u odnosu na konkurenciju je najčešće bila dvostruka, s tim što je neretko bila i trostruka. Ujedno, Facebook stranica AutoRepublike drži ubedljivi rekord po broju reakcija u regionu, što se može videti iz priloženog „print screena“. Ujedno, za samo godinu dana došli smo i do četvrtog mesta po broju pratilaca (u trenutku pisanja ovog teksta AR ima preko 26.800 pratilaca uz ubedljivo najveću tendenciju rasta).

 

Ukupno smo, do sada, plasirali na portal 2.400 članaka. Podelite to sa 365 i dobićete brojku od 6,6 članaka dnevno, što je takođe rekordno (u oblasti automobilskih medija). Ukupno smo objavili 90 testova automobila, što je takođe najviše u regionu.

Na kraju, u ime redakcije AutoRepublike, želim da se zahvalim svima koji su nam ukazali poverenje, uz obećanje da ćemo se truditi da svakim novim danom budemo što bolji i profesionalniji.

Pavle Barta

Tim AutoRepublike:

Zvezdan Božinović – direktor

Pavle Barta – glavni i odgovorni urednik

Zoran Tomasović – urednik i dopisnik iz SAD

Đorđe Platiša – urednik MotoRepublike i novinar

Ružica Majkić – urednik rubrike i novinar

Marija Popovski – menadžer društvenih mreža

Igor Gajić – marketing menadžer

Ljubica Mihailović – sekretarica redakcije

Pavle Rajčević – spoljni saradnik

Stanko Kopun – spoljni saradnik

Enes Aki Alković – spoljni saradnik

Bojan Vlastić – admin društvenih mreža

Dušan Topić – spoljni saradnik

Krešo Mostarčić – spoljni saradnik

Maja Petrović – spoljni saradnik

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mick Doohan

Najbolji ste, čestitke, samo tako nastavite.