1. Home
  2. Vesti
  3. DS bi mogao da se vrati u konvencionalni B segment
DS bi mogao da se vrati u konvencionalni B segment
0

DS bi mogao da se vrati u konvencionalni B segment

197
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska premijum marka razmatra da iznova ponudi subkompaktni hečbek. 

Čini se da bi Francuzi, kao uopšteno i ceo Stellantis da prigrabe što je moguće veći deo kolača u B segmentu. Kako je Audi najavio da će napustiti ovu klasu automobila, premijum niša (izuzev Minija) ostaje gotovo potpuno upražnjena. Stoga se otvara dosta prostora za manevar marki koje se nalaze pod upravom Stellantisa.

Podsetimo, DS3 je nestao sa tržišta 2019. godine i tada je prepustio scenu nasledniku koji je došao u vidu krosovera. Ipak, DS3 Crossback, aktuelni predstavnik ove marke u sferi malih gradskih automobila nije ostvario naročito upečatljive prodajne rezultate na evropskom tlu.

Šefica DS-a, Beatris Fuše, naglasila je da povratak u klasu hečbek modela nije nemoguć. „Ne zatvaramo ta vrata. Radimo na obnavljanju modela DS3 i to uključuje brojne opcije“, kazala je Fušeova.

To je u skladu sa prethodnim najavama koje smo imali prilike da čujemo kada je u pitanju ovaj proizvođač iz zemlje trikolora. Za razliku od rivala iz Nemačke koji okreću leđa vozilima manjih gabarita (Mercedes stavlja znak pitanja i na kompakte), DS nema nameru da raskida sa B segmentom.

„Na tržištu i dalje postoji potražnja za vozilima dužine do 4,3 ili 4,4 metra koja pripadaju premijum segmentu. Svakako da nemamo nameru da idemo ispod granice od 4 metra dužine“, rekla je prva žena francuskog proizvođača.

Ona je istakla i da će elektrifikacija bitno uticati na segmentizaciju automobilskog tržišta. „Električni automobili daju priliku za veću prostranost u vozilu sa manjim spoljašnjim gabaritima četvorotočkaša, to će uneti mnogo promena“, tvrdila je pre svega mesec dana Beatris Fuše.

AutoRepublika 

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments