1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis planira velika ulaganja u DS, Alfu Romeo i Maserati
Stellantis planira velika ulaganja u DS, Alfu Romeo i Maserati
5

Stellantis planira velika ulaganja u DS, Alfu Romeo i Maserati

1.91K
5
Podelite sa prijateljima:

Pomenuti trojac trebalo bi da čini okosnicu novonastalog entiteta u premijum/luskuznom segmentu. 

Stellantis će investirati ogroman novac u tri marke kako bi ih što pre „postavio na noge“. DS će dobiti uvećanje portfolija, kod Alfe se hitno mora menjati mnogo toga, ako žele da se ovaj brend ne ugasi, dok je FCA već počeo sa obnovom game Maseratija.

Prema prvim informacijama koje dolaze od francuskih medija, Stellantis će dati značajno više novca za istaknute proizvođače, ali će i sinergija među njima biti daleko veća. Osim toga, očekuje se da će glavnu ulogu u transformacija pomenutih marki odigrati Alfina Giorgio platforma.

Ovde se radi o arhitekturi koja ima ogroman potencijal, koji trenutno stoji apsolutno neiskorišćen. Podsetimo, za razvoj ove platforme potrošen je silan novac, ali je do sada našla primenu u svega dva modela Alfe Romeo – kod Giulije i Stelvija.

Giorgio arhitektura tako će biti baza novih modela brendova DS i Maserati, ali i nadolazećih vozila Alfe Romeo. Kako pišu francuski novinari, Stellantis će biti voljan da uloži u dalji razvoj navedene platforme kako bi se ovde mogli pozicionirati i modeli iz viših klasa od D segmenta.

Osim ataka u premijum sferi, Stellantis naravno planira ofanzivu i na drugim poljima. Tako će najznačajniji napad na konkurenciju biti strateški lociran u B segmentu. Kompanija koja je nastala, odnosno tek će nastati spajanjem FCA i PSA, posvetiće posebnu pažnju subkompaktima.

Ovde se govori kako o hečbek modelima, tako i o SUV adutima iz B klase. Svi automobili Stellantisa koji će pripadati pomenutom segmentu moraće da budu bazirani na CMP platformi, i svi će imati i svoje električne izdanke koji će koristiti e-CMP arhitekturu.

Tako da u narednim godinama možemo očekivati pravu „poplavu“ noviteta koji će stići iz Stellantisa.

AutoRepublika 

(1912)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Alfa kao donor…ima smisla.

Bungi

Ima smisla i potencijala, i te kako. Ali ja o tom novom Maserati SUV-u slušam otkako sam imao svu kosu na glavi.?Prođe otada dosta vode a o novom Maseratiju ništa. Ako nastave ovom brzinom da predstavljaju nove modele, prestići će ih i jedna Lada.

Don

Bar imaš kosu

Bungi

A Maserati će biti nekad… 🤔

nenad

A sta je sa Lanciom bagro zabarska neradnicka.