1. Home
  2. Vesti
  3. Lotus na leto predstavlja novi sportski model
Lotus na leto predstavlja novi sportski model
0

Lotus na leto predstavlja novi sportski model

149
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka će uskoro uvećati svoj portfolio u kojem se trenutno nalaze samo tri modela. 

Dakle, Lotus sada raspolaže sa tri vozila: Exige, Elise i Evora, no pod upravom kineskog Geelyja imaju značajno veće ambicije od toga da budu skrajnuti brend sportskih vozila. O novitetu nema mnogo informacija, ali je poznato da će koristiti SUS motor, i prema aktuelnim planovima zameniće kompletnu aktuelnu gamu Lotusovih vozila.

Budući model imaće niz varijanti i derivativa, što bi trebalo da pomogne sa prodajom. Osim toga, Lotus planira da do kraja godine počne sa isporukama fantastičnog EV modela Evija. U prethodnoj godini britanski proizvođač uspeo je da ostvari rast prodaje od 4,4% i dostavi 1.378 automobila.

Izvori bliski Lotusu najavljuju da će se premijera novog modela odigrati tokom leta ove godine, a da bi tada trebalo da bude i više reči o budućnosti ove marke. Već smo čuli da će Alpine raditi zajednički na jednom sportskom automobilu sa Lotusom. Neki mediji navode da će ove dve marke zajednički razviti platformu za električne modele, mada nam se čini da je to greška, već da će sarađivati na drugim poljima, jer Alpine ipak ima CMF-EV arhitekturu, dok su Lotusu dostupne Volvove platforme preko Geelyja.

AutoRepublika 

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments