1. Home
  2. Vesti
  3. Audi: Naredni RS6 prelazi među dopunjive hibride
Audi: Naredni RS6 prelazi među dopunjive hibride
0

Audi: Naredni RS6 prelazi među dopunjive hibride

124
0
Podelite sa prijateljima:

Elektrifikacija je, nažalost, nezaustavljiv proces… 

Audi je potvrdio da će čuveni RS6 od sledeće iteracije biti deo PHEV segmenta. I to nije kraj tužnim vestima tradicionalno orijentisanim kupcima. Idući RS6 će ujedno biti i poslednji izdanak koji će koristiti termički motor, u budućnosti moraće da se oslanja na EV tehnologiju.

Ono što je pozitivno u čitavoj priči jeste činjenica da će aktuelna generacija biti na tržištu još nekoliko godina, najduže do 2026. godine, i da će onda RS6 kakav smo do sada poznavali u potpunosti otići u istoriju.

Šef razvojnog odeljenja brenda sa četiri prstena, Stefan Rajl, istakao je da je elektrifikacija jedini put za automobilsku industriju. „Ono što mogu da kažem je da ćemo sa sledećom generacijom RS6 imati daleko više elektrifikacije“, kazao je Rajl. No, i aktuelna iteracija ovog modela koristi ispomoć pomenutih sistema, doduše kroz varijantu blagog hibrida.

Kada je u pitanju odricanje od termičkih motora, Rajl navodi da se radi o procesu koji je započeo sa pooštravanjem emisionih normi. „Odrekli smo se V10 agregata zbog toga, prešli smo na V8, pa smo upotrebili i deaktivaciju cilindara“, navodi rukovodilac Audija.

Jasno je da će RS6 za relativno kratko vreme preći dug period od potentnog karavana sa benzinskim V8 motorom do potpuno električnog automobila. Ove vesti stižu u pomalo čudnom trenutku jer ove godine Audi slavi 20. rođendan upravo modela RS6.

Očito je da će u budućnosti, ti elektrifikovani automobili sa ovim prethodnicima imati dodirnu tačku samo u nazivu koji će se zadržati iz marketinških svrha…

AutoRepublika 

(124)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments