1. Home
  2. Vesti
  3. Novi VW Passat će nastupiti i u segmentu dopunjivih hibrida
Novi VW Passat će nastupiti i u segmentu dopunjivih hibrida
0

Novi VW Passat će nastupiti i u segmentu dopunjivih hibrida

558
0
Podelite sa prijateljima:

Sledeći Volkswagen Passat će verovatno biti u ponudi samo kao karavan – nakon prvih špijunskih snimaka, Auto Bild je praktično uklonio maskirnu foliju. Ovako bi mogao da izgleda novi Passat!

Aktuelna generacija VW Passata je na tržištu od 2014. godine. Po uobičajenom ciklusu, bilo bi vreme za nastavak. Nadolazeći Passat sa internom oznakom B9 će verovatno biti dostupan samo kao karavan pod nazivom Variant – mogao bi da bude predstavljen 2023. godine.

Međutim, Passat B9 ne bi trebalo da bude dostupan kod dilera do 2024. godine. Jedan od razloga za to je što sledeća generacija mora da se preseli u fabriku u Bratislavi, u Slovačkoj, jer će glavna fabrika Passata u Emdenu (Donja Saksonija) izgraditi ID.4 i, u budućnosti, električni karavan ID Space Vizzion.

Ono što je izvesno jeste da će poskupeti. Passat Variant sa opremom „Concept Line” trenutno se prodaje za 34.725 evra, naslednik će verovatno koštati preko 35.000 evra sa pristojnom osnovnom opremom.

Lovci na maskirane prototipove Auto Bilda sada su prvi put uhvatili Passat sa standardnom karoserijom. Uprkos kamuflaži, prvi detalji se mogu videti, crtač How To Cars je već praktično uklonio maskirnu foliju.

Novi prednji poklopac mogao bi da ima veće usisnike za vazduh, dok bi rešetka (maskirana nalepnicom na prototipu) mogla da se skupi u prorez – kao kod Golfa, Multivana ili drugih aktuelnih modela sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem iz Volfsburga. Svetla za maglu bi mogla da idu u glavni far.

Takođe upadljivo: bočni prozori prototipa su suženi, zadnji je ravniji i ima manje krivina. Zadnja svetla će verovatno biti povezana jedno sa drugim preko široke trake svetala.

Pored toga, automobil na slikama izgleda duže od trenutnog modela. To bi moglo da potvrdi sumnju da će sledeći Passat usvojiti Superbovo međuosovinsko rastojanje. Tada bi narastao za pet centimetara na dobrih 4,85 metara u dužinu. Sa dodatnim centimetrima ponovo bi se uskladila porodična hijerarhija, jer se Golf Variant, koji je takođe porastao, u poslednje vreme veoma približio Passatu.

Pre svega, koristi bi imali putnici pozadi i prtljažnik. Prtljažni prostor je mogao da primi više od 1800 litara, trenutno je 1780 litara.

Novi Passat takođe koristi MQB platformu, tako da se ne očekuju velika iznenađenja na strani vožnje. Zamisliva su dva dvolitarska dizelaša od oko 150 i 200 konjskih snaga očišćena dvostrukim sistemom SCR, kao i klasični benzinski motori (verovatno oko 150 i 220 „konja”) i dopunjivi hibridi.

Varijante dodataka takođe mogu doći u dva nivoa performansi. Vrhunski model verovatno ima oko 250 „grla“, slabiji pogon će verovatno preći granicu od 200 Konjskih snaga. Kod hibridnog Passata, električni domet je važniji od snage: baterija od 20 kWh mogla bi da pređe 100 kilometara.

Pored toga, VW bi trebalo da doda tehnologiju punjenja: umesto 3,6 kW, bila bi moguća snaga punjenja od 11 kW – baterija bi se ponovo napunila nakon otprilike dva sata.

AutoRepublika

(558)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments