1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche postaje proizvođač električnih bicikala i pogonskih agregata
Porsche postaje proizvođač električnih bicikala i pogonskih agregata

Porsche postaje proizvođač električnih bicikala i pogonskih agregata

186
12
Podelite sa prijateljima:

Prestižni proizvođač automobila odlučio je da se udruži sa Ponoocom za razvoj sistema direktnog pogona za električne bicikle, kao i za kreiranje novih modela. Na ovaj način, Porsche povećava svoje prisustvo u ovom sektoru.

Iako Porsche već ima neke električne bicikle pod svojim brendom koji je razvio Rotwild, nemački proizvođač želi da ide dalje i postane relevantan igrač u oblasti komponenti.

I sa tim ciljem, zajedno sa holandskom kompanijom Ponooc Investment BV osnovao je dve kompanije: Porsche eBike Performance GmbH i P2 eBike GmbH.

Porsche eBike Performance GmbH će razviti sisteme električnog pogona za dvotočkaše. Ovi sistemi se sastoje od motora, baterija i softverske arhitekture potrebne za rešenja za povezivanje.

Drugo zajedničko preduzeće, P2 eBike GmbH – pokreće Porsche, koristiće ove pogonske sisteme za novu generaciju električnih bicikala iz Porschea, počevši od sredine ove decenije.

Kako je Porsche naveo u saopštenju, pored kompaktnih pogonskih sistema Fazua, Porsche eBike Performance GmbH će razvijati i proizvoditi posebno moćne pogonske sisteme pod brendom Porsche.

U budućnosti će se obe kategorije proizvoda isporučivati proizvođačima e-bicikala širom sveta, kojima će novostvoreno zajedničko preduzeće biti tehnološki partner. Sistemi električnih pogona će se koristiti iu Porscheovim i drugim proizvodima.

Poslednjih meseci, Porsche je kupio udeo u nekoliko kompanija u segmentu električnih bicikala, kao što su Greyp i Fazua. U junu, Porsche je povećao svoj udeo sa 20% na 100% u ovom drugom. Sa sedištem u Minhenu, Fazua je među stručnjacima poznat kao utemeljitelj lakih eBikeova. Sada će biti spojen sa Porsche eBike Performance GmbH.

Jan Beker, bivši izvršni direktor Porsche Lifestyle GmbH & Co. KG, preuzima funkciju predsednika Upravnog odbora Porsche eBike Performance GmbH. U P2 eBike GmbH, tu ulogu će popuniti Moric Failenšmid, takođe izvršni direktor Focus Bikes-a.

„Vidimo veliki potencijal za Porsche u segmentu električnih bicikala. Zbog toga stalno proširujemo naše aktivnosti u ovoj oblasti“, kaže Luc Meške, potpredsednik i član Upravnog odbora Porsche AG, kao šef odeljenja za finansije i informacione tehnologije.

Bez obzira na aktivnosti zajedničkog preduzeća, Porsche nastavlja da radi sa svojim dugogodišnjim partnerom Rotwild na svojim trenutnim modelima eBike. U martu 2021, kompanija je lansirala svoju interpretaciju ekskluzivnih električnih bicikala sa Porsche eBike Sport i Porsche eBike Cross.

Pored toga, Porsche Digital GmbH nudi platformu za digitalne usluge vezane za biciklizam pod brendom Cyklær.

AutoRepublika

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lepo je što oni „vide potencijal“.
Ali, ja kao potencijalni kupac ne vidim smisao e-bajsa „sa značkom“ …

Bungi

Poenta je da pronađeš bogatu budalu ( a takvih nije malo ) i uvališ mu električni bicikl koji realno ne vrijedi više od 500 EUR( ni pod tačkom razno), za jedno 5500 EUR.Razlog te paprene pretplate je znak „porsche“ i lažni osjećaj više vrijednosti koji hrani psihu snoba, da vozi nešto što niko drugi ne posjeduje, pa makar to bio i jedan bicikl.

BB

Sa ovih 5500€ si ti veoma skroman… 😉

Iznogud Časni

5500`? pa oni spanski, merida ili kako vec, kaj sam vozio jednom vrijedi i po 8000 i vise…imas dukatija za 10 k….sta je ona 5,5? nista. jedna doktorska mjesecna plata….mislim na dr medicine.

BB

Kad naprave Dacia bike, onda će tebi da se jave 😀

Nije ovdje bitan bicikl, već znak, da svako može da ima Porsche, ako nema da skucka 150000 €, onda digni kredit pa daj 10000 € ali imaj Posrche, jer ćeš tako da budeš na višoj drušvenoj ljestvici, šta god to značilo 😉

moron

Da, čekamo Dacia bajs 😊 Barem tu će sigurno da važi pravilo „manje je uvek više“.

Iznogud Časni

Manje!?1 točak i sudar s komarcem vodi vozaca na vječna lovišta.

Iznogud Časni

Porse? To oni kaj prepakiraju Audi …sad su stručnjaci i za bicikl…

BB

Adolfov drug iz djetinjstva…

Iznogud Časni

Dotičnog i ne poznajem,druzio sam se sa Adamom, poslije s nekom njegovom djecom, s drugom Titom….i Musom 🤪🤪🤭🤭🤭

BB

Čuj bicikl se zove Ponooć a nema svjetlo na sebi… 😉 Što se tiče Greyp bicikala, to je priča Mate Rimca, a sa razvojem te linije bicikala sam upoznat od same ideje. Preteča te ideje je bila mehanička ideja Zvonimira Sučića i ekonomska realizacija Vladimira Stunkovića, radili su bicikl u kit izvedbi koji se zvao Greyb.org. Ma to nije bicikl, to ze zvijer koju su neki nasviravali da ide i preko 130 km/h… A onda je Sučić prešao kod Rimca i veoluirao Greyb.org u Greyp. Inače ista priča kao i za ostale njegove ideje sve super duper, razvoj, visoka tehnologija,… Pročitaj više »

moron

😊😊😊