1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo planira veliki model za Amerikance i 2027. godinu
Alfa Romeo planira veliki model za Amerikance i 2027. godinu
10

Alfa Romeo planira veliki model za Amerikance i 2027. godinu

443
10
Podelite sa prijateljima:

Alfa Romeo planira da konstruiše veliko vozilo u Americi. Trebalo bi da bude lansirano u 2027. godini, što je informacija koju je s auditorijumom podelio šef brenda Žan Filip Imparato, tokom razgovora upriličenog oko „okruglog stola“ u organizaciji specijalizovanog lista Automotive News.

Imperato nije bio voljan da obelodani da li će to vozilo biti s povišenim ili normalnim odstojanjem od tla, dok je u martu izjavio da bi želeo da Alfa Romeo odneguje vozilo sposobno da se nadmeće s bavarskim modelima BMW X5, X6 i Serijom 7. Takođe je naglasio da bi mu cilj bio da se taj model nadmeće u klasi koja donosi najvišu stopu profita na tržištu.

Imperato je kazao da će odluka o karoserijskoj pripadnosti noviteta biti doneta pre nego što nastupi naredna godina, a imajući u vidu sve okolnosti na globalnom tržištu, pri čemu se američko po ovom pitanju ne razlikuje puno od svetskog, deluje da će Stellantis Alfi podariti novi krosover izdašnih gabarita.

„Naša ponuda u ovom segmentu mora odgovarati onome što kupci u svetu traže, pri čemu mislim na Amerikance, Kineze i Evropljane,“ reče čovek tokom nedavnog razgovora s medijima.

Pogonski sklop noviteta je tek potpuna misterija. Alfa Romeo je najavila težnju da do 2027. godine u Evropi, Severnoj Americi i Kini u potpunosti pređe na električni pogon. Dok italijanska marka namerava da ovo vozilo razvija u Americi, još uvek se ne zna hoće li tamo biti i sklapano. „Nismo rešavali ništa na temu mesta proizvodnje, a to ni ne želimo da učinima sada,“ pojasnio je Imparato.

Alfa Romeo sprema još nekoliko novih proizvoda, a najavljeno je pet noviteta do 2026. godine. Među njima se ističe baterijski krosover najavljen za 2024. godinu, i on će da se u gami smesti ispod nedavno lansiranog Tonalea, i naravno ispod Stelvija. Sledeća na redu ažuriranja je Giulia koja stiže u novom naraštaju, i to kao elektromobil.

Italijanska marka će navodno prikazati i nešto van električne klase. Radi se o maloserijskom sportskom konceptu koji bismo trebali da vidimo 2023. godine. Ako ga kupci budu prihvatili s oduševljenjem, logično je očekivati masovno proizvedenu verziju, ali tek negde sredinom tekuće decenije. Motor će verovatno biti već poznati biturbo V6 radne zapremine 2,9 litra. Znamo ga iz alternativa s nalepnicom Quadrifoglio, a koju viđamo na Giuliji i na Stelviju. Ujedno, ovo bi glatko mogao da bude poslednji novitet Alfe koji će integrisati motor s unutrašnjim sagorevanjem.

AutoRepublika

(443)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Velika Alfa je OK, Djulia ni ranije nije bila na vrhu piramide. Velika Alfa i jedan mali Maserati trebalo bi da imaju zajednicku platformu radi ustede troskova. U ovu pricu morao bi da se umesa Tavares i da objedini programe Alfe, Maseratija i Lancije. To je jedina sansa da ova premijum grupa prezivi i donese profit!

BB

A Dodge? Može li on u priču?

Matija

Ne! Ne mesaj babe i zabe! 🙂

TheStig

Može tj moglo je. Imaš primjer kod Maseratija. Daš 200 000 za Levantea ili Quattroportea i imaš prekidače iz Dodge koji košta 40 000 dolara

GopTear

Ovo.

Matija

Strateska greska menadzera! Pokusaj globalizacije koji je ovu trojku – Alfu, Maseratija i Lanciu – kostao zivota!

TheStig

Imam osjecaj da bi ti isti menadzeri ubacili i prekidace iz pezoa 208 kad bi im to garantovalo neku pristojnu zaradu (karikiram). Po meni automobil iz Maseratija ne smije da ima nista zajednicko sa economy shit boxes (kako amerikanci kazu). Ako treba nesto jeftinije da bude to moze samo da bude iz Alfe a ostalo derivati iz Ferarija. I da 3 brenda zajedno dijele odredjene troskove razvoja i komponente.

Matija

Pravilno! To je i moj stav! 🙂

Zoca

Kada je Japanska motociklisticka cetvorka pomalo dosadila sa sportskim motociklima ,Italijani su izbacili RSV mille Apriliju..Imala je zavidan uspeh na trzistu…

Iznogud Časni

Koji luđaci , fokusiraju se na tržište na kojem nemaju šanse i to radeći kamione i dilde. Ode sve u tri lijepe