1. Home
  2. Vesti
  3. Honda potvrdila da novi Accord stiže naredne godine
Honda potvrdila da novi Accord stiže naredne godine
1

Honda potvrdila da novi Accord stiže naredne godine

206
1
Podelite sa prijateljima:

Moramo da priznamo da smo pomalo iznenađeni što vidimo ovakve naslove, posebno kada je reč o američkom tržištu. Tokom prethodnih nekoliko godina su nestale gotovo sve limuzine u takozvanoj „mid-size“ kategoriji (srednja veličina) kao što su Ford Fusion, Chevrolet Malibu, Chrysler 200 i Volkswagen Passat, na istom putu su i Hyundai Sonata i Kia Optima, ali Honda još uvek nije spremna da podigne belu zastavu.

Accord se ipak još uvek prodaje u koliko-toliko zadovoljavajućim brojkama, pa je prošle godine isporučeno 202.676 primerka. To je tek polovina od one prodaje koju smo viđali pre svega petanestak godina, ali svakako nije niska cifra. Spomenućemo da je i u Kini prodato 201.329 primeraka u 2021. godini.

Ranije je bilo najava da japanski proizvođač vozila razvija novu generaciju, za koju ipak nismo bili sigurni da li ćemo dočekati da vidimo u izložbeno-prodajnim salonima, pošto kao što smo rekli, konkurencija se uglavnom predala.

Kolege sa sajta Car & Driver sada kažu da im je visoko pozicionirana osoba u Hondi potvrdila da ćemo videti novi Accord početkom naredne godine kao model za 2023. godinu. Priložene fotografije nam pokazuju da će sa dizajnerske strane pratiti pravac novog Civica i sličnost dva vozila je očigledna.

Ono što javnost najviše interesuje je šta ćemo videti ispod haube. Da li će Honda nastaviti da nudi motore sa unutrašnjim sagorevanjem goriva ili će preći na struju? Car & Driver smatra da se Accord po tom pitanju neće izmeniti u velikoj meri i da ćemo ponovo videti identičnu mehaniku.

Ova limuzina se trenutno nudi sa dva turbobenzinca. Onaj bazni razvija 192 konjske snage iz radne zapremine 1,5 litara dok je opcioni 2,0-litarski za 60 „grla“ moćniji. Novinari takođe misle da će Honda posvetiti više pažnje hibridu. On je u prošlosti kombinovao 2,0-litarski atmosferski benzinac sa električnim motorom za maksimalnih 212 „konja“, ali je predstavljen kada je benzin još uvek bio relativno jeftin. Očekivanja su da bi mogao da predstavlja najpopularniju konfiguraciju u ponudi sada kada su cene goriva skočile u velikoj meri.

Nismo sigurni da će 2,0-litarski turbobenzinac biti deo ponude pošto je za njim potražnja izuzetno mala, ali na kraju dana teško da možemo da budemo nezadovoljni jer se Honda ipak bori da jedna od retkih limuzina još ostane na tržištu. Nadamo se samo da će Toyota (Camry), Nissan (Altima) i Subaru (Legacy) pratiti takav potez i da nećemo svi biti primorani da vozimo krosovere.

AutoRepublika

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Pa zar nije logično da ako skoro svi napuštaju neki tržišni segment onome koji ostane sledi lakši posao?
Ako se ikada preselim u Dubai / Dohu ovo će mi biti prvi na listi za kupovinu.
Fora bi bila da ovo doevedu i u Evropu, ja sam uveren da se ne bi prodavao lošije od ostalih Honda modela… Svi su voleli Accorf pogotovu CL