1. Home
  2. Vesti
  3. Hondina verzija Chevroleta Blazera će se zvati Prologue
Hondina verzija Chevroleta Blazera će se zvati Prologue
0

Hondina verzija Chevroleta Blazera će se zvati Prologue

166
0
Podelite sa prijateljima:

Poprilično nas je iznanedila vest koju su svi automobilski mediji preneli pre nekoliko godina da je Honda postigla dogovor sa General Motorsom oko deljenja sopstvene tehnologije za potrebe razvoja električnih četvorotočkaša. Na papiru se dve firme čine kao one koje se ne bi mogle razlikovati u većoj meri, pa je svakako interesantno da Japanci nisu uspeli da pronađu nekog drugog partnera čiji je način poslovanja sličniji.

S druge strane, Hondi je jasno da u velikoj meri zaostaje za ostalim liderima u automobilskom svetu sa vozilima na struju i da je mnogo jednostavnije kupiti tuđu licencu, umesto samostalnog finansiranja celokupne tehnologije. To može da donosi i neku negativnost za firmu, posebno zato što je General Motors proteklih godina često bio u problemima povodom samozapaljivanja električnog modela zvanog Chevrolet Bolt.


Bilo kako bilo, američka strana nam je nedavno predstavila električni krosover pod imenom Chevrolet Bolt i videćemo ga u izložbeno-prodajnim salonima do 2024. godine. O njemu smo i pisali protekle sedmice, a tu priču možete da pročitate ovde.

Kolege s američkog sajta Autoblog nam donose špijunske fotografije Hondinog izdanja ovog modela, za koje je ranije najavljeno da će se zvati Prologue. Kao što možete da vidite iz priloženih slika, Blazer i Prologue su iz profila gotovo identični, ali Honda namerava da pruži nešto civilizovaniji stil s ciljem da privuče porodične kupce.

I Chevrolet ima slične planove, ali nam je istovremeno predstavio i sportsko izdanje sa značkom SS koje će pružati čak 557 konjskih snaga. Japanci ne nameravaju da odu toliko daleko i sasvim je sigurno da će u izboru biti nekoliko motora i zapremina baterija. O njima ne znamo više informacija u vreme pisanja ove priče, pošto ni sam Chevrolet ne želi da nam kaže tehničke specifikacije, s izuzetkom spomenutog SS-a.

Novinari navode da će Blazer biti ponuđen u verzijama sa pogonom na prednje, zadnje i na sva četiri točka kao i da bi autonomija mogla da iznosi između 395 i 464 kilometara, zavisno od verzije. Nemamo sumnju da će brojke biti identične i za Prologue.


Iako će Blazer i Prologue imati identičnu početnu cenu od oko 45 hiljada američkih dolara, potrebno je reći da američka vlada još uvek nudi državne subvencije u iznosu od 7.500 „zelembaća“ na prvih 200 hiljada električnih i plug-in hibridnih vozila svakog brenda. General Motors je odavno prodao toliko vozila, ali Honda još uvek nije, što znači da će kupci Prologuea svakako proći finansijski jeftinije.

I Prologue stiže u izložbeno-prodajne salone do 2024. godine, što nam govori da ćemo videti zvaničnu prezentaciju posle nove godine.

AutoRepublika

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments