1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i7 debituje narednog meseca
BMW i7 debituje narednog meseca
0

BMW i7 debituje narednog meseca

207
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarci pripremaju krunski dragulj za EV portfolio. 

BMW nastavlja sa plasiranjem novih električnih modela i na red je došao vrhunac ponude – EV pandan za Seriju 7. Po ranije usvojenoj nomenklaturi, ovaj automobil nosiće naziv i7. Još uvek nije jasno kada će se tačno odigrati premijera, ali je potvrđeno da će biti upriličena tokom narednog meseca. Podsećamo, u aprilu se održava i Salon automobila u Njujorku, te je sasvim moguće da će i7 debitovati upravo tamo.

O ovom budućem sedanu se ne zna mnogo toga, jer BMW odlično drži sve relevantne podatke u tajnosti. Od ranije je poznato da će imati dva elektromotora i pogon na sve točkove. Ukoliko su glasine tačne, onda će i7 koristiti isti pogonski sklop kao i SUV iX. BMW je samo potvrdio da će električna „sedmica“ raspolagati sa više od 600 ks.

Nije poznato ništa ni o bateriji, mada se računa da će i ona biti pozajmljena od prethodno pomenutog električnog SUV-a. Strani mediji navode da će i7 najverovatnije biti stanju da prevali oko 600 km po WLTP protokolu.

BMW nastavlja sa snažnom ofanzivom na EV frontu. Prethodne godine, ovaj brend je isporučio nešto manje od 104.000 električnih automobila na globalnom nivou. To predstavlja neverovatan rast prodaje od čak 133,2%.

AutoRepublika 

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments