1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Honda Civic Type R „procurila“ u javnost
Nova Honda Civic Type R „procurila“ u javnost
2

Nova Honda Civic Type R „procurila“ u javnost

865
2
Podelite sa prijateljima:

Slika nove Honde Civic Type R je procurila u javnost. Previd Honde, ili je možda bolje da kažemo „previd“, razotkrio je dizajn nove generacije njenog popularnog i kultnog sportskog kompakta. Model koji je spreman da se predstavi javnosti. Međutim, više nije potrebno čekati da saznate kako to izgleda spolja.

Sve je spremno da doživimo lansiranje nove Honde Civic Type R. Uprkos teškim vremenima za tradicionalne automobile, Honda je odlučila da nastavi da nudi svoj kultni i popularni sportski kompakt. Za nekoliko dana će se održati njena prezentacija. S obzirom da smo videli spoljašnjost, čekamo prezentaciju da čujemo i ostale podatke, o čemu ćete blagovremeno biti obavešteni na stranicama našeg portala.

Istina je da je sama Honda uzrok curenja slika u javnost. Slika novog Civica Type R (naslovna fotografija) iznenada se pojavila na japanskoj web stranici brenda u odeljku posvećenom modelu. U svakom slučaju, i pored porekla curenja, važno je da već možemo otkriti kako će izgledati spoljašnji dizajn modela koji je u kategoriji u kojoj je konkurencija proždrljiva.

Novi Civic Type R uzima kao osnov jedanaestu generaciju Civica. Filtrirana slika nam pokazuje kopiju sa karoserijom u beloj boji i određenim komponentama obojenim u crno da bi se stvorio kontrast. Koje su njegove najizrazitije karakteristike? Na prednjoj strani moramo istaći rešetku, haubu i, logično, novi branik sa ogromnim usisnicima vazduha.

Pogled sa strane otkriva aluminijumske felne specifičnog dizajna i nove bočne pragove. Uzgred, kroz felne možete nazreti kočnice visokih performansi. I, bez obzira što se zadnji deo ne vidi, masivni fiksni zadnji spojler se jasno vidi.

Uzimajući najnovije špijunske fotografije i zvanične preglede kao referencu, takođe možemo predvideti da će se zadnji deo izdvajati po braniku, difuzoru i sportskom izduvnom sistemu sa tri kružna otvora u centralnoj poziciji.

Ispod haube novog Civica Type R nalaziće se konvencionalni motor. Uprkos putu ka elektrifikaciji koji je Honda namenila za svoju evropsku diviziju, kompanija će napraviti izuzetak. „Srce“ vozila biće dvolitarski VTEC Turbo četvorocilindrični benzinski motor koji će razvijati približnu snagu od 330 konjskih snaga. Biće dostupan samo sa konfiguracijom pogona na prednje točkove.

Nova Honda Civic Type R biće predstavljena 21. jula 2022. godine.

AutoRepublika

(865)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Živeo SUS !
Znači, već za par dana ćemo znati ko ima veću colažu točkova, Tonale u promo paketu ili ovo sa „plus“ 200 ks snage 😃

Izmenjeno 1 godina pre od strane moron
J4ZZ3R

Ma samo sopstveni pogon 🙂

comment image

https://postimg.cc/gallery/1Dh7M0r

Izmenjeno 1 godina pre od strane J4ZZ3R