1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Nissan GT-R stiže posle 2025. godine
Kraj za Nissan GT-R stiže posle 2025. godine
1

Kraj za Nissan GT-R stiže posle 2025. godine

107
1
Podelite sa prijateljima:

Teško je poverovati da je sadašnja generacija modela GT-R debitovala pod kodnom oznakom R35 još 2007. godine. Tada se smatrao možda najnaprednijih automobilom na svetu i doneo je tehnologiju kojoj bi pozavideli značano skuplji četvorotočkaši. R35 se smatrao sedmom generacijom GT-R-a, ali više nije bio zasnovan na modelu Skyline već je postao samostalan model. Nissan će kasnije reći da su proveli sedam godina u razvoju dok nije usavršen i najmanji detalj. R35 je takođe bio prvi GT-R koji se masovno prodavao širom sveta, dok je prethodnike bile moguće kupiti samo u Japanu i još po kojoj državi.

Svemu šta je lepo jednog dana dođe kraj i ako je verovati pisanju medija, GT-R će biti poslat u penziju posle 2025. godine. Ovakva vest i nije iznenađenje pošto je odavno povučen iz Australije zbog strožih zakona na račun bezbednosti i modeli stari sedamnaest i kusur godina nikako nisu mogli da zadovolje standarde. Slična situacija je važila i u Velikoj Britaniji gde je GT-R povučen jer nije uspeo da zadovolji zakone na račun buke. Trenutno ga možete kupiti samo u Sjedinjenim Američkim Državama, Japanu i još po kojoj državi.

Japanski magazin pod imenom „Mag X“ je prvi preneo vest da više nećemo videti GT-R u izložbeno-prodajnim salonima posle 2025. godine. Oni kažu da će prodaja naredne godine biti ograničena na samo 1.500 jedinica, od čega je oko 300 primeraka otpasti na ekstremno izdanje sa značkom NISMO. Mag X nije preneo informaciju da li će svih 1.500 jedinica biti namenjeni tržištu Japanu, ali takva vest nas ne bi iznenadila.

GT-R je poslednji put osvežen krajem prošle godine sa nekoliko aerodinamičnih modifikacija. Međutim, i dalje ga pokreće relativno stari 3,8-litarski turbobenzinac sa 565 konjskih snaga, odnosno 600 „grla“ u izdanju NISMO.

Novinari su upitali japanskog proizvođača vozila za komentar i da potvrde ili demantuju ovu vest, ali još uvek nisu dobili odgovor. Ako je vest istinita, a verovatno jeste pošto je sportista ipak veliki broj godina na tržištu, to bi označilo da će još jedan velikan uskoro u penziju. Ako ništa drugo, egzotični skupoceni četvorotočkaši će moći da odahnu pošto neće imati ko da ih „pegla“ na stazama..

AutoRepublika

(107)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Nema opuštanja, peglaće ih i dalje, sa nekom hibridnom verzijom…