1. Home
  2. Vesti
  3. Geely rešio da stane na rep Kiji i Hyundaiju: Geely FX11
Geely rešio da stane na rep Kiji i Hyundaiju: Geely FX11
8

Geely rešio da stane na rep Kiji i Hyundaiju: Geely FX11

1.78K
8
Podelite sa prijateljima:

Deluje da su čelnici kineske marke Geely odlučni u nameri da se dobrano pripreme za preuzimanje tržišnog udela koji u ovom trenutku drže korejski brendovi. Kako bilo, ne može biti slučajno to što novi proizvodi iz Kine ostavljaju utisak ništa manje provokativnih modela od onih koji se lansiraju pod amblemima Kije i patronskog Hyundaija. Najviše svež dokaz i potvrda za ovu tvrdnju dolazi na temelju prvih fotografija krosovera nazvanog Geely FX11. Vidimo ih pre zvanične premijere.

Jasno, i pre ovog krosovera je Geely konstruisao neke odlične automobile, ali ovaj izgleda da ima privlačniji dizajn. Nudi ogromnu rešetku hladnjaka po ugledu na mnoge izvikanije brendove, a na nju se nadovezuju i prednje svetlosne grupacije koje čak u nekim segmentima asociraju na američki Cadillac XT4, ali su stilisti marke Geely unapredili ideju tako što su implementirali više iseckanih sekcija rasvete, na koji način se dobio osobeniji karakter kineskog noviteta.

U isto vreme, podršku smelo dizajniranom nosu vozila daje i oštar reljef viđen na bokovima vozila, kao i kompleksan, da tako kažemo, poklopac prtljažnika na kom u oči upadaju vodoravne LED trake uz naziv brenda izveden u „hromiranim“ i velikim slovima.

Zahvaljujući objavi na kineskom Ministarstvu privrede, odnosno javnoj bazi podataka u vezi noviteta, shvatamo da će novi krosover biti 4.670 milimetara dug, uz širinu od 1.900 mm i visinu od 1.705 mm. Podatke o gabaritima upotpunjuje informacija da prednju i zadnju osovinu deli razdaljina od 2.777 mm. To kad znamo, znamo i da je ovaj Kinez za 17 centimetara duži četvorotočkaš od Volkswagenovog Tiguana.

Novi FX11 je utemeljen na platformi CMA, a u njenom razvoju su učestvovali i inženjeri koji su na platnom spisku skandinavaskog Volvoa. Međutim, detaljne tehničke specifikacije sada još uvek nisu javno dostupne, što će postati nakon zvanične premijere, mada postoje neke osvnovane pretpostave prema čijim će navodima novajliju pokretati motori s unutrašnjim sagorevanjem radne zapremine od 1,5 i od 2,0 litra.

Nije da znamo hoće li se Geely opredeliti da šalje ova vozila ka nama, ali verujemo da im je dobro i u domovini, a ogromne su šanse da će se novitet odlično prodavati i u njima susednoj Ruskoj Federaciji gde se prodaja vozila iz ove azijske zemlje rasplamsava.

Svakako je svetla budućnost pred proizvođačima iz Kine.

AutoRepublika

(1781)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Kad se „pingpong“ uhvati pera to postane pravi bućkuriš svega i svačega.Napred malo Kadilaka, malo Kie Sorento, pozadi ukradeš svjetla od Hjunadi-a Bayon,…Moram priznati da su vremenom postali dosta kvalitetni i solidni automobili, bez obzira na estetiku.

BB

Dobar 👍
Naprijed je na tragu KIA Sportage …
Ovo u Kragujevac 🙏

Iznogud Časni

Kakve bi ti koristi od toga imao?!

BB

Da ga kupim. Znaš, taj Džili on ti pravi skoro 20% Mercedesa … 🤣😂

Iznogud Časni

Neka, ja imam 100% nego, kaj ti Mokka i Berlingo nisu dosta!?pa hoćeš kineza koji bi da bude hjundai?! Btw, al je 20% sta li je sa Volvo, koji već danas ne ide brže od 180?!
Moš ti iz Kine uvest sta hoćeš, ne trebaš iz Srbije.

moron

Zla vremena došla kada i Du(n)ster danas brži od tog ekološki osvešćenog volva 😊

Iznogud Časni

Drakule na steroidima.

BB

Iz Kine ima carina a iz Srbije ne 😜.
Juče konačno dobio tablice za Mokku, pala prva vožnja – čitavih 100 km/h 😜. Kakvih 180 pa nisam ja balavac a ni u Njemačkoj…