1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen grupa zatvara fabriku u Rusiji
Volkswagen grupa zatvara fabriku u Rusiji
0

Volkswagen grupa zatvara fabriku u Rusiji

503
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa će zatvoriti jednu od svoje dve fabrike u Rusiji, saopštio je sindikat, a nemačka kompanija okrivljuje nedostatak proizvodnje zbog uvoznih sankcija.

Pozivajući se na saopštenje osoblju koje je objavljeno u utorak, sindikat je rekao da će se fabrika u Nižnjem Novgorodu zatvoriti zbog „nedostaka delova proizvedenih u EU, kritično važnih komponenti iz Ukrajine i nedostatka domaćih ekvivalenata“, prenosi Automotive News Europe. .

Evropska unija je uvela sankcije Rusiji nakon njene agresije na Ukrajinu, započete krajem februara ove godine.

Oko 200 zaposlenih će biti pogođeno zatvaranjem, ali većina njih je već prihvatila dobrovoljno napuštanje kompanije i uzela otpremnine, što uključuje zdravstveno osiguranje i traženu šestomesečnu platu.

U saopštenju se dodaje da su „poremećaj logističkih lanaca i nemogućnost predviđanja rokova i uslova nastavka rada“ drugi problemi koje je primetio Volkswagen, koji je obustavio rad u obe svoje ruske fabrike u martu zbog sankcija. Druga fabrika je u Kalugi.

U razgovoru za Automotive News Europe, Volkswagen je potvrdio da je zatvorio svoju kancelariju u Nižnjem Novgorodu 5. jula, zbog „visokog nivoa neizvesnosti i nemogućnosti da se predvidi potencijalni nastavak proizvodnje“, sa 60 zaposlenih u kancelariji. Odbio je da komentariše dalje o odluci.

Iako VW ne poseduje fabriku, ima ugovor sa proizvođačem komercijalnih vozila Gaz Group, za nekoliko njegovih modela koji će se tamo sklapati, uključujući VW Taos i tri modela Škode: Kodiaq, Karoq i Octavia.

Još uvek nisu objavljene vesti o budućnosti fabrike u Kalugi, koja zapošljava oko 4200 ljudi. Pre obustave radova, Gaz je po licenci napravio Volkswagen Polo, Volkswagen Tiguan i Škodu Rapid, kao i Audi Q7 i Audi Q8. Tu se proizvode i benzinski motori za niz modela.

U vreme zatvaranja, Volkswagen je rekao da „veoma ozbiljno shvata svoju odgovornost za pogođene zaposlene u Rusiji“.

Pored Volkswagena, Aston Martin, BMW, Ford, General Motors, Honda i Jaguar Land Rover su među kompanijama koje su obustavile prodaju u Rusiji.

AutoRepublika

(503)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments