1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. Nova generacija BMW-a M5 u službi MotoGP šampionata (galerija)
Nova generacija BMW-a M5 u službi MotoGP šampionata (galerija)
0

Nova generacija BMW-a M5 u službi MotoGP šampionata (galerija)

288
0
Podelite sa prijateljima:

Prethodna generacija BMW M5 je dobila MotoGP tretman u vidu bezbednosnog vozila pre šest godina, a sada na scenu stupa potpuno nova verzija visokoperformantnog sedana, spremna da se pridruži MotoGP karavanu sledeće godine.

„Bezbednosni“ M5 ne samo što ima odgovarajući finiš, već poseduje i čitav niz M Performance komponenti, koje će biti predstavljene na SEMA šou u Las Vegasu.

Bezbednosni automobil može da se vidi uz regularan M5, tako da su brojne komponente iz M Performance portfolija vidljive, uključujući elemente od ugljeničnih vlakana poput maske hladnjaka, pragova, zadnjeg difuzora i spojlera. Takođe, pozadinu krase završeci izduvnog sistema, takođe od ugljeničnih vlakana, koji je novorazvijen i napravljen od titanijuma, u cilju skidanja mase.

M5 MotoGP Safety Car takođe ima par skrivenih aduta u odnosu na standardni M5: tu je prednji spliter posebno razvijen za novu primenu a hauba poseduje reze skinute sa BMW-ovih trkačkih modela. Unutar kabine se nalazi par kadica, „pozajmljenih“ od M4 GTS modela.

Novi BMW M5 MotoGP će stupiti u akciju prvi put u završnoj rundi ovogodišnjeg šampionata u Valensiji (od 10. do 12. novembra). On je ujedno nastavak MotoGP tradicije, jer su poslednjih godina ulogu bezbednosnih automobila igrali modeli poput M2, M4 Coupea, M6 Gran Coupea, Serije 1 M Coupe, pa i X6 M 2009.

 

(288)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments