1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen: ID3 neće ugroziti prodaju Golfa 8
Volkswagen: ID3 neće ugroziti prodaju Golfa 8
2

Volkswagen: ID3 neće ugroziti prodaju Golfa 8

487
2
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo nemačke marke uvereno je da električni hedžbek neće biti supstitut za najprodavaniji automobil u Evropi. 

Nije lako ovih dana biti u upravi Volkswagena. Još uvek se bore sa repovima dizelgejta, troškovi elektrifikacije su sumanuto veliki, a potrebno je i dalje prodavati konvencionalne automobile, sve dok se ne steknu svi neophodni uslovi za prelazak „na struju“.

Neki mediji izrazili su sumnju po predstavljanju električnog ID3 da će ovaj ugroziti prodaju Golfa. Kako smo nedavno saznali da je premijera osme generacije Golfa zakazana za kraj oktobra, postavlja se pitanje da li će zaista do supstituisanja i doći?

Osma po redu iteracija Volkswagenovog aduta najavljena je kao tehnološki najnaprednija, a mi verujemo i najskuplja do sada. Kako je početna cena za ID3 oko 30.000 evra, i uz moguće eventualne državne subvencije za kupovinu električnih automobila, jasno je da neće biti velike cenovne razlike između „full“ opremljenog Golfa i bazičnog ID3.

No, u Volkswagenu nemaju brige povodom ovog pitanja. Jedan od članova upravnog odbora nemačkog proizvođača, Jirgen Stekmen, izjavio je da do supstitucije neće doći. „Novi Golf je tehnološki najnapredniji do sada i zadržaće ulogu lidera u svom segmentu, u to nema sumnje. Što se tiče kanibalizacije sa ID3 do toga neće doći iz nekoliko razloga“, rekao je Stekmen.

On je dodao da prosečan kupac Golfa želi nove tehnološke sisteme, „ali nije lud za njima“, odnosno treba mu samo ono što veruje da je neophodno – pre svega po pitanju aktivnih bezbednosnih sistema.

„Mislim da će ID3 ukrasti nešto od kupaca Golfa ali tek za šest do osam godina, ne pre toga“, zaključio je Jirgen Stekmen.

AutoRepublika 

(487)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Bice i dalje lider u svom segmentu ,ali broj 1 po prodaji u Evropi jako tesko ce zadrzati.Skoro nemoguce .Sustina je da je naslov tacan,ali ima i nastavak : Prodaju ce mu ugroziti neko drugi ,najverovatnije zbog cene.

Lala

Mislim da će ID3 ukrasti nešto od kupaca Golfa ali tek za šest do osam godina, ne pre toga”, zaključio je Jirgen Stekmen.

Čovek je i tada znao za jadac u sofveru izgleda :).