1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Aston Martin traži sredstva da obezbedi svoju budućnost
Aston Martin traži sredstva da obezbedi svoju budućnost
6

Aston Martin traži sredstva da obezbedi svoju budućnost

180
6
Podelite sa prijateljima:

Aston Martin nastoji da prikupi sredstva kako bi zaštitio svoju budućnost, saznaje Autocar, želeći značajno da ojača svoju finansijsku poziciju dok povećava investicije za svoje platforme sledeće generacije i buduću strategiju elektrifikacije.

Ovaj potez dolazi kao rezultat neprekidne borbe Aston Martina da uravnoteži svoje finansije dok balansira s gotovinskim rezervama i prihodom od prodaje, s troškovima razvoja novih vozila i otplatom duga.

Britanska kompanija ima gotovo 1,4 milijarde evra obaveza po osnovu neizmirenih obveznica, menica i zajmova, što znači da je malo verovatno da će moći da prikupi sredstva preuzimanjem novih dugova, posebno imajući u vidu nivo otplate koji je trenutno potreban za servisiranje.

Kao rezultat nesigurne pozicije britanskog dragulja, cena akcija je nedavno bila na istorijskom minimumu, iako nema nagoveštaja da bi suvlasnici kompanije – uključujući izvršnog predsednika Lorensa Strola, multimilijardera – dozvolili da kompanija propadne.

Portparol Aston Martina je rekao: „Aston Martin ne komentariše glasine ili spekulacije.“

Međutim, Autocar shvata da bi prikupljanje sredstava moglo uključiti dovođenje značajnog novog investitora, potencijalno nuđenje pozicije u odboru kompanije kao podsticaj za holding za koji insajderi sugerišu da bi mogao biti procenjen na više od 232 miliona u evropskoj valuti.

Izvori Autocara sugerišu da postoje dva vodeća kandidata za finansiranje. Jedan je povezan sa investicionim fondom Saudijske Arabije, pri čemu Strol ima jake veze sa zemljom preko naslovnog sponzorstva tima Aston Martina u Formuli 1 sa naftnim gigantom Aramcom; a drugi je povezan sa investicionim fondom na zapadnoj obali SAD.

Dok su kompanije za drumske automobile i moto sport Aston Martina odvojene celine, moguće je da bi investicija mogla da pokrije obe operacije. Portparol tima F1 odbio je to da komentariše.

Izvori nisu stavili vremenski rok kada bi pregovori mogli biti zaključeni, osim što sugerišu da postoji značajan pritisak da se oni završe što je pre moguće kako bi se zaštitili kratkoročni izgledi Aston Martina.

Potreba za prikupljanjem sredstava označava još jedno poglavlje u ključnom periodu za Aston Martin.

Već ove godine zamenili su svog izvršnog direktora Tobijasa Mersa bivšim šefom Ferarija Amedeom Felisom nakon što se Nemčev mandat poklopio sa značajnom smenom osoblja u višem rukovodnom timu.

Da podsetimo, Aston Martin je osnovan 1913. godine i do sada je sedam puta proglašavao stečaj.

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

rešenje je kao i za mclaren
svi pod vw kišobran

Matija

Ili u Kinu!

Matija

Aston Martin trazi spas sa strane vec po ko zna koji put. Ovo je dokaz da jedan mali hightech proizvodjac ne moze da prezivi bez jake firme u pozadini. Da nije BMWa i njegovog znanja, tehnologije i kapitala, Rolls Royce bi vec odavno bio samo istorija. Isto vazi za Bentley pod okriljem VW. Isto vazi za Lamborghini pod okriljem Audija. Itd.

BB

A da ga prodaju Romanu Abramoviču? 🤣😂🤣😂

Matija

Da je hteo kupio bi ga.

Renault Terminator

Će da ga kupi Renault…oni vole da dižu iz mrtvih već otpisane brendove..setimo se Dačije,Nissana,Lade.