1. Home
  2. Vesti
  3. Kupci gube strpljenje sa Fordom Broncoom
Kupci gube strpljenje sa Fordom Broncoom
2

Kupci gube strpljenje sa Fordom Broncoom

649
2
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je više od četiri godine od kada je Ford najavio povratak svog terenca Bronco u izložbeno-prodajne salone, i od tada je neprestalno tema pisanja američkih medija. Ruku na srce, nismo ni mislili da će odmah biti dostupan na tržištu, ali ono šta je usledilo je u stilu španske serije pune drame. Prvo je epidemija virusa korone odlagala premijeru nekoliko puta, pa se onda dogodio problem sa snadbevačem plastičnih krovova iz Nemačke, a na snazi je još uvek nestašica kompjuterskih čipova.

Ford nam je rekao da je dobio preko 200 hiljada narudžbi, pre nego što je serijska proizvodnja uopšte započela, ali zbog već opisanih problema, prošle godine fabiku je napustilo tek 35.023 jedinice.

Štaviše, ako pogledate parking pored fabrike u američkoj saveznoj državi Mičigen, gde se Bronco inače proizvodi, videćete veliki broj modela uglavnom kompletiranih koji čekaju na potrebne kompjuterske čipove. Parking se inače vidi sa javnog puta i ove informacije su dostupne široj javnosti, a jedan od zaposlenih je rekao da su tu parkirani još od januara i da će biti isporučeni kupcima tek u avgustu.

To je pokrenulo mnoge priče na zvaničnom sajtu terenca nazvanim Bronco6G. Oni koji su već naručili svoje primerke kažu da nisu previše optimistični da će im zaista biti dostavljeni u avgustu, a čak i ako do toga dođe, vozila su ipak provela osam meseci parkirana na otvorenom parkingu.

Kada znamo da savezna država Amerike Mičigen ima izuzetno oštre zime i da su spomenuti plastični krovovi skloni prokišnjavanju, nećemo biti iznenađeni ako ovi parkirani primerci budu zahtevali popravke tokom narednih meseci.

Veliki broj onih koji čekaju na svoj Bronco, smatraju da terenac nije vredan čekanja i da će razmotriti da kupe Jeep Wrangler ili Toyotu 4Runner. Oba vozila su na tržištu već duži niz godina, mogu se pronaći u salonima bez višemesečnog čekanja, i na tržištu postoji dosta samostalnih kompanija za proizvodnju tjuning delova.

Neki su otišli toliko daleko da od Forda očekuju poveće popuste, mada je teško tako nešto očekivati kada znamo da se Bronco zapravo prodaje daleko preko cene određene od strane fabrike.


Ipak, moramo da priznamo da se situacija pomalo popravlja. Tokom aprila je Ford isporučio preko 13 hiljada jedinica, što je ubedljivo najbolji mesec za Bronco od kada ga je predstavio. Američki proizvođač vozila će takođe reći da je 70% kupaca ranije posedovalo model nekog drugog brenda, pa je već i samom tom činjenicom, Bronco ipak veliki uspeh za kompaniju.

AutoRepublika

(649)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ni pod razno ne bih nova kola „iz proizvodnje“ platio po ceni novih, a da su ta kola provela par meseci ili godinu dana na snegu, kiši, suncu i vetru … Ma, čak ni da su bila „garažirana“.

Yankee

Za Bronco mozes biti sretan ako ti ga prodaju nakon sto je bio na parkingu fabrike godinu dana i to za 30% vise nego sto je fabricka cena hehe. Ja sam zato kupio Chryslera 300 jer mi je dosadilo da cekam da se cena Bronco stabilizuje i da postoji neki izbor u salonima. Kapiram za neke 3 godine to ce konacno biti slucaj hehe