1. Home
  2. Vesti
  3. Honda podiže prognozu profita
Honda podiže prognozu profita
0

Honda podiže prognozu profita

297
0
Podelite sa prijateljima:

Konsolidovani prihodi za prvu polovinu fiskalne godine, koja se u Japanu po tradiciji odnosi na šestomesečni period koji se završava 30. septembra, iznosili su 7.865,8 milijardi jena, što reprezentuje rast od 5% u odnosu na uporediv period iz prošle godine.

Konsolidovana poslovna dobit je u istom polugođu iznosila 513,8 milijardi jena, što je porast od čak 21,7% spram lanjskog perioda, prevashodno zbog rasta obima prodaje ali I izmenjenog prodajnog miksa uslovljenog odličnom realizacijom motocikala, ponajpre na tržištu Azije (Indija i Vijetnam). Pored toga, uložen trud u pogledu smanjenja troškova, dodatno se isplatio.

Istovremeno, konsolidovana dobit pre oporezivanja je iskazana u iznosu od 641,3 milijardi jena, a to je oličeno kroz porast u odnosu na prošlogodišnji identičan period, od 11,0%.

Ovakvi poslovni rezultati Honde predstavljaju odličnu osnovu za više optimističke prognoze na nivou cele godine. Sada se očekivanja japanskog proizvođača u pogledu godišnjih prihoda, podižu za 350,0 milijardi jena.

Čak i u slučaju ispunjenja planova poslovanja za tekuću godinu koji su sada podignuti na viši nivo, to bi ipak značilo smanjenje godišnjih prihoda za 5% u odnosu na prošlu godinu, što bi bila druga godina u nizu da godišnja dobit Honde pada.

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments