1. Home
  2. Vesti
  3. Moskovski aerodrom Domodedovo bogatiji za novo vozilo
Moskovski aerodrom Domodedovo bogatiji za novo vozilo
4

Moskovski aerodrom Domodedovo bogatiji za novo vozilo

718
4
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko dana, organi uprave aerodroma Domodedovo su dobili pojačanje za svoju flotu vozila, koje će biti na usluzi mnogobrojnim putnicima i letilicama. Ipak, izgleda da niko neće biti srećan, ukoliko ono bude u situacijama u kojim bi moralo da bude upotrebljeno.

Naime, Rostec Corporation je aerodromskim vlastima isporučilo oklopno vozilo za kritične situacije, BREM-1 koje je proizvedeno u Uralvagonzavodu. Oklopno vozilo poseduje masu od 41 tone, a proizvedeno je na osnovu tenka T-72.

Dizajnirano je tako da može da evakuiše avion, bez obzira na veličinu letilice. Njegova moć je tolika da mu omogućava da bez poteškoća manipuliše širokotrupnim letilicama koje poseduju dva sprata za smeštaj putnika, kakve su na primer, Boeing 747 ili Airbus 380. Dakle, BREM-1 je u stanju da povuče teret koji meri preko 125 tona.

BREM-1 je opremljen kranom koji je moguće okretati u punom krugu oko svoje ose, a sam kran podiže objekte teške do dvanaest tona. Može da posluži i kao buldožer koji je u stanju da funkcioniše na bilo kom terenu, uključujući i šumski.

Utovarna platforma je takođe na raspolaganju posada, kao i oprema za elektro zavarivanje, kao i sečenje čelika i ostalih metala.

AutoRepublika

 

(718)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Hari Hule

Hibrid T 72- JVBT

Balkanboj

Sva je sreća što ih baš briga za stanje piste, jer sa tim gusenicama bi morali da idu za njim i krpe i asfaltiraju oštećenja koja napravi.

čedo

Ma da, avion od 500 tona pri sletanju ne ošteti pisti, ali će tenk od 50 da ju urniše.

Balkanboj

Prosečna težina putničkog B-737 ili A-320 aviona je na poletanju oko 70 tona, dok je pri sletanju ta težina manja za utrošeno gorivo na ruti (7 – 8 tona) rasporedjena pri sletanju na zadnje točkove koji nisu čelične gusenice i imaju odlične amortizere. Piste su projektovane da mogu da izdrže takve napore bez stresa, ali površinski sloj asfalta nije tako čvrst (kao što nijedan sloj asfalta nije) da čelične gusenice neće ostaviti oštećenja koja mogu biti veća zimi kad voda udje u useke, zaledi se i hvala doviđenja… Čak i oni teži avioni (kao B-747 i A380) ne stvaraju ništa… Pročitaj više »