1. Home
  2. Vesti
  3. BMW povlači više od 61 hiljade ultimativnih vozačkih mašina s greškom
BMW povlači više od 61 hiljade ultimativnih vozačkih mašina s greškom
5

BMW povlači više od 61 hiljade ultimativnih vozačkih mašina s greškom

2.15K
5
Podelite sa prijateljima:

Mogući su kvarovi na motoru tri modela BMW-a usled loših ažuriranja softvera. Vozila koja su pogođena problemom su proizvedena između 2016. i 2022. godine, a samo u Nemačkoj ih je više od dvanaest hiljada takvih.

Proizvođač automobila BMW mora da povuče više od 61 hiljada automobila širom sveta zbog softverske greške. Ovo se odnosi na modele X3, X4 i Serije 5 iz godina proizvodnje od 2016. do 2022. godine, što se može videti iz informacija na sajtu Savezne uprave za automobilski saobraćaj Nemačke.

Tačan broj vozila koja morati da budu hospitalizovana po ovom osnovu iznosi 61.714 i ti četvorotočkaši su razasuti širom sveta. Problem se ogleda u tome što nakaradna osvežavanja softvera potencijalno vode ka gubitku obrtnog momenta i zanemoćalosti motora. Za sada nema izveštaja o tome da je ova zla sreća u finalu ishodovala nekom materijalnom štetom ili povredama ljudskih bića. Informacija koju su prvo preneli nemački mediji je objavljena 24. maja.

Portparol BMW-a je ranije danas izjavio da će vlasnici neispravnih vozila dobiti poziv da posete ovlašćene servise kako bi se pristupilo reinstalaciji disfunkcionalnog softvera. Inače, poslednji opoziv koji je ova grupacija bila prinuđena da najavi se desio još prošlog meseca 🙂 a obuhvatio je modele marki BMW i Mini. U ovoj kampanji su bila pogođena vozila proizvedena tekuće godine, a razlog povlačenja se ogledao u potencijalno neispravnom zatezaču pojasa na sedištima, a koji je bio zamenjen.

Broj nesavršenih vozila po ovom osnovu nije bio veliki, a mi imamo podatak samo za nemačko tržište, gde ih je nešto preko 5,6 hiljada završilo u servisima.

AutoRepublika

(2154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

На које моторе се то односи?

BB

Ne sikiraj se… samo nove bembare 😉

Renault Terminator

Знам да је за нове…али и у те нове иде бензинац 2.0.Па реко да га нису засрали😁…

Laki

Ne važi za „F10“ bez brige.

Iznogud Časni

Ultimativna greška na točkovima.