1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 – najbezbedniji automobil koji je Euro NCAP ikada testirao? (VIDEO)
Tesla Model 3 – najbezbedniji automobil koji je Euro NCAP ikada testirao? (VIDEO)
5

Tesla Model 3 – najbezbedniji automobil koji je Euro NCAP ikada testirao? (VIDEO)

1.81K
5
Podelite sa prijateljima:

Rezultati Tesla Modela 3 se poklapaju s onim koje je ostvario Mercedes-Benz A klase, najbezbedniji automobil testiran u 2018.

I pre ovoga, znali smo da je Model 3 veoma bezbedno vozilo. Međutim, s obzirom da se donedavno nije nalazio na evropskom tlu, Euro NCAP ga nije testirao ranije. Sada, kada je urađen jedan od najrigoroznijih „kreš“ testova na svetu, dobili smo potvrdu da je „ulazni“ Tesla rame uz rame s najbezbednijim četvorotočkašima na evropskom tržištu.

Model 3 nudi identičan stepen zaštite odraslih putnika kao Mercedes-Benz A klase, šampion Euro NCAP-a iz 2018. Oba modela su ostvarila ocenu 96 odsto. Što se tiče sistema asistencije, Model 3 nadmašuje A klasu sa 94 odsto, što je najbolji rezultat ikada postignut, dok je nemački pulen na ovom planu ostvario skor od 75 odsto. Kada je reč o zaštiti dece i ugroženih učesnika u saobraćaju, Mercedes je nešto bolji, sa 91 odnosno 92 odsto, u poređenju s Teslinih 86 odnosno 74 odsto.

Treba istaći da je testirani Model 3 u Long Range RWD izdanju, kao i da nije posedovao vazdušne jastuke za kolena niti bočne za zaštitu grudi i karlice za putnike pozadi. To je verovatno razlog zbog relativno slabijeg rezultata na polju zaštite dece.

Da li će Tesla moći da se reklamira kao najbezedniji automobil koji je testirao Euro NCAP, kao što je to slučaj sa rezultatima NHTSA? Taj sud ćemo ostaviti Euro NCAP-u, tako da ćemo sačekati kraj godine. Bez obzira na sve, Tesla je definitivno „izbrusio“ Model 3 kako treba, nakon preležanih „dečijih bolesti“, tako da je pred nama definitivno jedan od najbezbednijih automobila na svetu.

AutoRepublika

(1814)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
126P

Jedino može malo biti problem ako se zapali.

moron

Pa, škoda Scala je na NCAP-u postigla bolje rezultate u dve disipline 🙂
Bolja je u zaštiti odraslih putnika i u zaštiti ugroženih učesnika u saobraćaju.
A njoj ni slovo „pomena“ …

Zsphere

Jbg reklama se u Jevropi debelo placa isto kao reket u Jemerici, vw to najbolje zna

Izmenjeno 2 godine pre od strane Zsphere
Mad Max

Tesla je pri prvom testu prsla ko kanta…. Za otpad, a za moje aršine jedan jak minus
A ovo što „vrdaka“ kad je pretiče drugo vozilo, je na Balkanu opasno. Čas posla bi otišla pod put, na Ibarskoj pri preticanju fanatika i fantoma….. Ovo je za neke uređene države. Ne za nas, bar još na duži period.

Rafael B.

4 veća problema : zapaljivost , opasnost od baterijski tekućina tjekom sudara, u slučaju udara sa boka i prevrtanja vrlo moguće propadanje krova zbog težine baterije , te ko će ovo popravit ako se razbije 70 %auta na otpad